Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

Przeglądam internet i im więcej czytam tym mniej wiem dlatego doceniłbym fachową poradę od forumowiczów.

Obecnie posiadam wzmacniacz Creek 4330 oraz kolumny ProAc Tablette 50, wszystko pięknie gra i jestem bardzo zadowolony z dźwięku. Z racji tego, że są to kolumny podstawkowe to brakuje mi basu i chciałbym mój zestaw uzupełnić o coś co nada muzyce delikatnego podbicia, szukam czegoś delikatnego/miękkiego/aksamitnego niż czegoś do dudnienia. Pomieszczenie ok 20m2.

Mój budżet to ok 1000zł - sprzęt raczej używany niż nowy.

Pozdrawiam i z góry dzięki za porady!

Napisano

W zadanym budżecie raczej musisz poszukać subwoofer używany. Spójrz na ofertę REL lub wersje zamknięte SVS. Jeśli możesz zwiększyć budżet, gorąco namawiałbym na SVS SB-1000.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam do nas na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Napisano

Dzięki bardzo za podpowiedzi @S4Home @Q21!

Niestety budżet zbyt mały na SVS a używanego nic nie znalazłem dlatego tym razem jest poza zasięgiem.

Przejrzałem jeszcze trochę portali sugerując się Waszymi sugestiami i trochę jeszcze na swoja rekę szukając i w zasięgu budżetu z pozycji używanych wytypowałem:

• REL T2
  • REL T3
  • REL Storm
  • Wharfedale Topaz SW-15
  • Wharfedale Power Cube DX10+
  • Yamaha YST-SW300
  • KEF Kube-2

Moglibyście coś doradzić z tej listy, czy może żadnym z powyższych nie warto się zainteresować?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc i porady!

Napisano
1 godzinę temu, Marcin Herman napisał:

Dzięki bardzo za podpowiedzi @S4Home @Q21!

Niestety budżet zbyt mały na SVS a używanego nic nie znalazłem dlatego tym razem jest poza zasięgiem.

Przejrzałem jeszcze trochę portali sugerując się Waszymi sugestiami i trochę jeszcze na swoja rekę szukając i w zasięgu budżetu z pozycji używanych wytypowałem:

• REL T2
  • REL T3
  • REL Storm
  • Wharfedale Topaz SW-15
  • Wharfedale Power Cube DX10+
  • Yamaha YST-SW300
  • KEF Kube-2

Moglibyście coś doradzić z tej listy, czy może żadnym z powyższych nie warto się zainteresować?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc i porady!

Zdecydowanie z tej listy REL. Obydwa modele sprawdzą się w Twoim systemie, wybierz ten w lepszym stanie.