Mediolanek Franek Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Witam, jestem totalnie zielony w tej dziedzinie... Więc zwracam sie do was ! Otóż chce kupić sprzęt, głośniki i amplituner, które będe podłączać do laptopa, telefonu, a w przyszłości do komputera. Chciał bym by ktoś dobram mi odpowiedni wzmacniacz do odpowiednich głośników ! Budżet 5000tyś, może być troche więcej ! Głośniki będą używane głównie do słuchania muzyki i urządzania małych imprez, chce by głośniki grał w miare głośno ( duże podwórko) ale i czysto, bez żadnych szumów. Kolejna ważna rzecz to mocny subufer, lubie muzyke elektroniczną jakieś remixy itp; i bass ma tu duże znaczenie ! Kolejna sprawa to ilość kolumn, chciał bym by były to 2-3 kolumy + subufer jako że sprzęt będzie często podróżował, nie chce by tego było za dużo ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mediolanek Franek Napisano 15 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Wiecie... Chyba pojade do Top Hi-Fi & Video Design i jakiś specjalista mi poleci dobry sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Wiesz co? To pojedź 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2019 Cześć, Aby lepiej dopasować system pod Twoje preferencje napisz w jakim pomieszczeniu będą grały kolumny, jakie brzmienie preferujesz lub co lubisz słuchać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remak Napisano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2019 Cześć, Aby lepiej dopasować system pod Twoje preferencje napisz w jakim pomieszczeniu będą grały kolumny, jakie brzmienie preferujesz lub co lubisz słuchać. Pozdrawiam Na dużym podwórku słucha. A jeśli chodzi o brzmienie to umca, umcaWysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2019 Tutaj to chyba jakiś sprzęt estradowy by się przydał, je kompletnie się nie znam. Wydaje mi się że jednak Top Hi-Fi musi pomóc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 24 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2019 Moim zdaniem robisz bardzo źle. Stereo nie nadaje się do słuchania z tak bliska jak biurko komputera. Kup porządne monitory bliskiego pola jak JBL 305 mkii i jakiś dobry DAC i kable RCA. 5-6 cali będzie super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mediolanek Franek Napisano 1 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2019 Siema, jeszcze nie byłem w top hi-fi, zastanawiam sie czy faktycznie nie kupic monitora bliskiego pola, bo glównie glosników będe sluchał przy komputerze, pokój ma 30m ale na srodku jest szafa, która troche rozdziela na 2 pokoje, i jeszcze jedno czy głośniki dadzą rade jak wystawie je na podwórko? Budżet podnosze do 12 tyś Poleccie coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remak Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Siema, jeszcze nie byłem w top hi-fi, zastanawiam sie czy faktycznie nie kupic monitora bliskiego pola, bo glównie glosników będe sluchał przy komputerze, pokój ma 30m ale na srodku jest szafa, która troche rozdziela na 2 pokoje, i jeszcze jedno czy głośniki dadzą rade jak wystawie je na podwórko? Budżet podnosze do 12 tyś Poleccie cośA duże masz podwórko? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 (edytowany) takie 1500W powinno dać radę, kup dwie to będzie cię słychać w najbliższym salonie Top HiFi i to Oni przyjadą do Ciebie!! https://sprzet-dyskotekowy.pl/product-pol-19378-Kolumna-aktywna-JBL-PRX-825W.html A tutaj masz zestaw którym z powodzeniem przewalisz tą szafę na środku pokoju!!! https://sprzet-dyskotekowy.pl/product-pol-18117-Zestaw-2x-Monitor-studyjny-Adam-A5X-Adam-Sub7.html 👍 Edytowano 1 września 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 7 minut temu, Inferno napisał: takie 1500W powinno dać radę Pod warunkiem, że będą stały na biurku 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remak Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Ja mam na zbyciu Altusy 120W z bierną membraną. Zmień tytuł wątku na 12kPLN bo temat umiera. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 @JohnDoe na biurko to te Adam’y studyjne. Sąsiad ma u siebie w studio i są spoko. Nie wiem tylko jak ten woofer ale w zestawie zawsze taniej 😁 A Ty może coś podpowiesz z okablowania żeby na podwórko starczyło ? 👍 @Mediolanek Franek ile tam metrów przewodu potrzebujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 (edytowany) Ja to się nie znam. Swoich gratów na podwórko nie wyprowadzam 🤔 Ale na podwórko kupiłbym osobny sprzęt, jakąś mega szafę z bluetooth i potężnymi głośnikami do zabawy. Stereo tam nie potrzebne chyba. Edytowano 1 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 To też jest pomysł. W założonym budżecie zmieści się taka estradówka i aktywne bliskiego pola. Jest to rozwiązanie ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mediolanek Franek Napisano 1 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2019 Siema, z tym odddzielnym zestawem na podworko dobry pomysł. Ale najpierw chce do tego laptopa, moglibyście wymienic wszystkie komponenty czyli (glośniki, subufer, amplituner/wzmacniacz, okablowanie) Zależy mi by dzwięk był bardzo dobrej jakości, przy głośnym sluchani też, żeby gdy siedze w 2 koncu pokoju, na kanapie, to jakość nie odbiegała od tego kiedy siedze przy laptopie. Przypominam głównie slucham muzyki elektronicznej, remixy, ale i hip-hop. Duże kolumny to zły pomysł? Postawie je w 2 rogach pokoju, jakies 2-3 metry od laptopa, czyli beda w odleglosci 4-6m od siebie. Licze na was budżet 12k +- 2k Ps. Jak zmienic nazwe wątku??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mediolanek Franek Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 A co z używkami? Za 12k moge kupic sprzet warty ze 30 tyś, chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Taka kwota w sprzęcie używanym to góra pieniędzy. Ale musisz powiedzieć czego chcesz. Zestawu stereo, kolumn do komputera, kolumn estradowych (tu niewiele pomogę ). Na 30m to raczej jakieś podłogowe kolumny, do tego mogą być nawet całkiem spore plus amplituner czy wzmacniacz itd.. Jeszcze musisz napisać z czego ma ta muza być odtwarzana CD, Internet ( jeśli tak to jakie serwisy) Na razie wiemy że ma być głośno i na podwórku 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mediolanek Franek Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 Na razie chce same glosniki do pokoju, a pózniej bede szukal na podworko, sluchac bede z laptopa potem z komputera, czyli wzmacniacz musi miec wyjscie minijack'a. Odtwarzac bede glownie z yt i spotify. Najlepiej to chyba stereo 2.1, no ale sie nie znam, dlatego zwracam sie do was! Mysle nad tymi kolumnami podlogowymi, albo monitory bliskiego pola, ale czy te monitory ladnie nagłosnia pokoj, i porzadny subufer do tego, bo czasem lubie posluchac hip-hopu z tłustym bitem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts