Motylferbi Napisano 23 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2019 looo matko.. 350 zl ?! Nie ma tańszej wersji ? czy faktycznie jest taki dobry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 Musisz się zastanowić co właściwie chcesz osiągnąć. Pisałeś, że najbardziej zależy Ci na jakości dźwięku z chromecasta, zatem ten punkt jest załatwiony bo najlepiej będzie podłączyć optykiem bezpośrednio do DACa. Skoro TV to sprawa drugorzędna to masz do wyboru w sumie trzy opcje: konwerter za ok 50zł z Ali, za ok 50 euro z amazona lub przełącznik toslinka również w okolicach 50zł. Do wyboru do koloru. Chcesz po taniości - wybierz ten z Ali, chcesz coś markowego, wybierz propozycję S4Home. Różnicy między nimi raczej nie usłyszysz... W jednym się na pewno zgadzam z Piotrkiem - nie kupuj kolejnego daca za grosze (z Toslinka na RCA out) bo to jest jakościowo najgorsza z możliwych opcji w tym przedziale cenowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2019 Udostępnij Napisano 23 września 2019 A nie wiem czy można taniej? Na pewno bo to cena wyjściowa. To pierwszy jakiego znalazłem po 3 minutach szukania. Zapewne jak pogrzebiesz na Ali to znajdziesz coś tańszego. Jak będzie działało? Nie wiem. Rocket science tu nie ma, ale kto wie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motylferbi Napisano 23 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2019 dzieki za odpowiedzi. Nie chce najslabszej i najtanszej opcji ale zastanawiam sie na przyklad czy potrzebuje taki dwukierunkowy konwerter. Gdzie wykorzystam po przelaczeniu z coaxiala na optyczny i czy to wogole ma sens? A wydaje mi sie ze za to sie doplaca a ja tego nie wykorzystam. Dlatego wolalbym kupic doobry do powiedzmy 150 zl z toslink na coaxial Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Nie pomogę ci bo nie siedzę w tych urządzeniach. Czysto technicznie nie ma tam co zepsuć ale z drugiej strony widziałem takowe urządzenie konwertujące na najprostszych tanich kościach z cyfry na analogowy i znowu na cyfrę. No to tutaj już finalnie mamy wielkie G. Jeśli konwerter zmienia tylko sygnał to teoretycznie 0101001 leci nadal takie samo. Nie bał bym się sprawdzić czegoś takiego z alli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 3 minuty temu, S4Home napisał: Nie bał bym się sprawdzić czegoś takiego z alli Tym bardziej, że w tym konkretnym przypadku sam posiadam takowy konwerter i spisuje się wzorowo. Do TV nic więcej nie potrzeba. Różnice w kasie lepiej dołożyć na lepszy streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts