Danzell24 Napisano 17 września 2019 Udostępnij Napisano 17 września 2019 Witam Panowie. Dość długo czytam i szukam sprzętu dla siebie i prosił bym o pomoc osoby bardziej obeznane w temacie bo jest tyle tego że ciężko osobie nie znającej się coś fajnego wybrać. Wypiszę wszystko w punktach by było wam łatwiej mi doradzić 1. Pokój w prostokącie 3,5m x 7m (sprzęt będzie stał przy ścianie 3,5m) 2. Na razie planuję kupić amplituner + 2 kolumny (pózniej rozbudować o subwoofer, głośnik centralny i tył) 3. Amplitunery które mi się spodobały to onkyo tx-nr676/686 ale nie jest to ostateczny wybór 4. Głośniki mam na oku Dali Zensor 7 / Jamo Concert C97 5. Fim/muzyka/ps4 wszystkiego po trochę więc jak najbardziej uniwersalny. Czy wybrany przeze mnie sprzęt będzie ze sobą dobrze grał? który amplituner wybrać i jakie do niego głośniki. Pozdrawiam Damian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2019 Udostępnij Napisano 17 września 2019 Witaj, Wstępnie wybrany przez ciebie sprzęt jest optymalny. Ale żeby powiedzieć wiecej musimy wiedzieć więcej. Onkyo 676? A gdzie go dostaniesz? Szukasz sprzętu nowego czy używanego? Bo z zensor 7 już też tak jest. Kto ma to ci rabatu nie zrobi dobrego bo ostatnie sztuki. Oberon wersja poprawiona deczko droższa ale z możliwościami rabatowymi. To samo tyczy się 686 czy nowego 696. Alternatywa to Yamaha 685 z kolumnami tannoy xt6f lub ich odpowiednik fyne audio. Skąd jesteś? Bo na prawdę wybor jest duży. Było by super gdybyś czegoś odsłuchał. Stwierdził co ci lepiej leży a co nie. Chyba że chcesz wziąć takowy sprzęt na testy do domu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danzell24 Napisano 17 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2019 Sprzęt chciałbym nowy. Jest teraz w mega promo tx-nr686 za 1429,90 więc chyba się na niego skuszę bo cena super. sprzęt nowy 2 lata gwarancji. a wtedy dobiorę do niego głośniki Jestem z okolic Torunia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2019 Udostępnij Napisano 18 września 2019 Już promki nie ma. 2 lata gwarancji ale nie polskiej. Nie wiem kto na ile na to patrzy, ale czasami nie dajcie się wkręcić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danzell24 Napisano 18 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2019 No właśnie odpuściłem sobie tą promocje ze względu na brak polskiej gwarancji. Lepiej trochę dołożyć i mieć spokój Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 września 2019 Udostępnij Napisano 18 września 2019 Kolego powinieneś się spieszyć z tym modelem Onkyo tx-nr686 bo ten model zaraz zniknie i będziesz zmuszony do kupna nowszego co prawda z nowszym oprogramowaniem, ale droższego modelu. Możesz poszukać ampli Yamaha RX-V685 czy Denona AVR-X2500H to podobny poziom i dobrać do nich coś z kolumn, o których pewnie już kilkadziesiąt razy pisaliśmy na innych postach. Zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts