Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam

Noszę się z zamiarem wymiany amplitunera Pioneer VSX-817 na coś nowszego, nastawiłem się na Pioneer VSX-933 ale im więcej czytam o amplitunerach tym mam większy mętlik w głowie 🙂

Sprzęt ma grać pod głośnikami Koda 5.1 K-5200.

Czy to będzie dobry wybór czy może coś innego? Denon, Yamah, Onkyo?

ok. 1500-2000 zł budżet

Edytowano przez Tomek Jakubowski
Napisano

Witaj,

teraz amplituner Pioneer VSX-933 możemy Ci zaoferować w bardzo atrakcyjnej cenie. Przy takiej ofercie jest to na pewno bardzo dobra decyzja. Natomiast w budżecie około 2000 zł. zwróciłbym jeszcze Twoją uwagę na Onkyo TX-NR686. Obydwa urządzenia będą dobrze współpracowały z Twoimi kolumnami. Natomiast w przyszłości pomyśl o lepszych kolumnach, bo są one "wąskim gardłem" jakościowym systemu.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Napisano
4 minuty temu, Q21 napisał:

Witaj,

teraz amplituner Pioneer VSX-933 możemy Ci zaoferować w bardzo atrakcyjnej cenie. Przy takiej ofercie jest to na pewno bardzo dobra decyzja. Natomiast w budżecie około 2000 zł. zwróciłbym jeszcze Twoją uwagę na Onkyo TX-NR686. Obydwa urządzenia będą dobrze współpracowały z Twoimi kolumnami. Natomiast w przyszłości pomyśl o lepszych kolumnach, bo są one "wąskim gardłem" jakościowym systemu.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Kolumny na razie zostają, chodzi bardziej o więcej funkcjonalności w amplitunerze.

A jaka to cena atrakcyjna? 🙂

Napisano

To wymiana na taki sam model. Tylko nowszy. Jak już wymieniać to na lepszy w tej cenie znajdziesz Denona x2500, Onkyo 686 które jednak grają wyraźnie lepiej.

Pomyśl o zmianie kolumn. Bo to one są słabym ogniwem. 

Pozdrawiam

Napisano

a starsze modele - Denona x2400, Onkyo 676E ?

Dużo się różnią od Denona x2500, Onkyo 686?

przekopałem internet i ceny za które mogę kupić te sprzęty to wyglądają tak:

onkyo 676E - 1478

onkyo 686 - 1760

denon x2400 - 1460

denon x2500 - 1780

czy warto doplacac do nowszych modeli? i czy denon czy onkyo?