Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czesc

Mam pytanie o możliwość instalacji alternatywnego firmware w

iEAST M30 SoundStream Pro. Najbardziej dokucza lista wszystkich plikow w jednym ciągu, mimo ze na nośniku są podzielone na foldery. Dziwi tez ze przy wyjściu z aplikacji na telefonie dźwięk przycina się.

Czy ktoś wie o alternatywnym dobrze działającym sofcie do tego pudełka?

pozdrawiam

Napisano

Wątpie.

Np. IEAST Audiocast m5 używa modułu LinkPlay A31 (https://linkplay.com/solutions/wifi-modules/) jest jeszcze wiele innych, mniej lub bardziej popularnych streamerów, które korzystają z ich rozwiązania, a widać to po aplikacji do sterowania streamerem. Wszystkie są takie same, tylko logo zmienione :)

W M30 pewnie jest podobny moduł więc nie widzę szans na zastosowanie softu innego niż producenta.

image.png.af3bf0f95fa125f3f55f1257efc58574.png

Napisano

Dzieki, a znasz moze  alternatywę dla tego M30 w granicach 600zł ? zeby byly serwisy tidal, spotify, radai internetowe, USB grajace z FLAC i wav, fajnie tez DSD i wyjscie optyczne >44/16 ,bo M30 ma to ograniczenie niestety.

Z tymi plikami w liscie to nie wiem co sobie mysleli, beznadziejne to.

Napisano

Jedyne sensowne rozwiązanie moim zdaniem to Raspberry Pi + nakładka HiFiBerry Digi+, software Volumio. Jedyne minus to Tidal, który w volumio jest obsługiwany natywnie ale w płatnej subskrypcji Volumio (ok 120zł/rok). Spótify działa dobrze z pluginem SpotifyConnect (darmowy). Jest tez plugin do obsługi natywnej, ale nie został przepisany przez autora po aktualizacji spotify i część rzeczy nie działa.

Do tego wszystkiego co piszesz dokup sobie jeszcze napęd usb DVD i masz załatwiony transport CD :) (+ripowanie płyt - obsługiwane natywnie w volumio lub w dodatkowej wtyczce NanoSound CD).

Nawet jak kupić Pi 4B w najmocniejszej wersji + nakładka DiGi+ + obudowa + zasilacz i karta to mieścisz się w 600zł.

Napisano
1 godzinę temu, 1Ender napisał:

Chromecast audio wychodzi najtaniej 😁 bo około 100-120 zł. 

Yamaha wxad10 około 600 zł. 

Pozdrawiam 

Ender ale nie podłączysz do nich nośnika o którym pisał kolega.

Też obstawiam malinkę. 

Napisano

Ja bym się tak nie nastawiał "anty" do maliny. Wykorzystanie jej jako streamer to chyba jeden z lepiej opisywanych tematów w internecie, zarówno po angielsku jak i po polsku. W niektórych sklepach idzie kupić już złożone zestawy. Wystarczy pierwiastek samozaparcia i można to zrobić samemu :)

Napisano

ale zwykla mailna ma slaby dzwiek jak czytalem, trzeba jakies karty dzwiekowe dokupiwac zeby bylo hifi?. i sa rozne modele maliny, ,mnie intersuje tylko spdif albo optyk -co tansze, reszte obrobi DAC we wzmacniaczu.

Napisano
3 godziny temu, michal40 napisał:

ale zwykla mailna ma slaby dzwiek jak czytalem, trzeba jakies karty dzwiekowe dokupiwac zeby bylo hifi?. i sa rozne modele maliny, ,mnie intersuje tylko spdif albo optyk -co tansze, reszte obrobi DAC we wzmacniaczu.

No to przeczytaj jeszcze raz, co proponowałem w zestawie z maliną -  nakładka HiFiBerry Digi+ da Ci wyjście spdif ;)