Tomaszc Napisano 1 października 2019 Udostępnij Napisano 1 października 2019 (edytowany) Witajcie! Poszukuje zestawu do mini salonu. Będę potrzebował go do: -telewizora -opcjonalnie konsoli Jednak mimo telewizora - nie filmy a muzyka Pomieszczenie ma 4x5m - blok wielka płyta, na środku dłuższej ściany będzie telewizor i przed nim mam miejsce na 2 kolumny, rozstawione od siebie o 200cm. Przed telewizorem będzie "pluszowy" dywan jeśli coś to zmieni i naprzeciwko na oczywiście sofa. Lepiej podłogowe niż podstawkowe, ale jak nie będzie wyjścia to i podstawki się znajdą. Słucham raczej rock/metal i wszystkiego po trochu. Wolałbym jakiś zestaw aktywny niż wzmak + kolumny, no ale w moim, skromnym budżecie nie wymagam niczego w 100%, a na ten rok nie wyciągnę lepiej Pozdrawiam serdecznie ! Edytowano 1 października 2019 przez Tomaszc zjadło zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2019 Udostępnij Napisano 2 października 2019 Do 20 metrów i 200cm rozstawu nie znajdziesz monitorów aktywnych. Pomieszczenie za duże, typowe dla standardowego systemu audio. A stojące kolumny aktywne podłogowe przekroczą budżet. Nowe czy używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 października 2019 Udostępnij Napisano 2 października 2019 Witaj, a może Klipsch R-51PM. To mocne, bardzo wydajne kolumny, które bez problemu nagłośnią Twój salon. Zapraszam na odsłuch, jest także możliwość wypożyczenia kolumn i sprawdzenia w swoim salonie, kolumny mamy na miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Nie ma szans żeby ta 13tka nagłośniła takie pomieszczenie. Adam audio, maudio czy inne profesjonalne firmy z tej dziedziny robią znacznie lepsze kolumny aktywne. Nawet tannoy reveal. To dwie półki wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszc Napisano 7 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2019 Dziękuję Panowie za odpisanie, dostałem jedną ofertę odsłuchu na priv, akurat byłem w Warszawie i udało mi się posłuchać Polk Audio T50, które jak widzę są cenowo dla mnie znośne. Ogólnie nie mam żadnych preferencji nowe/używane, akceptuję wszystko. Dnia 2.10.2019 o 09:36, Q21 napisał: Witaj, a może Klipsch R-51PM. Też się nad nimi zastanawiałem, niestety w salonie w którym byłem, słuchałem modelu mniejszego. Nie wykluczam ich z tego powodu, że docelowo w salon i tak pójdzie co innego, więc te monitorki mógłbym pewnie i pod pc zaadoptować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2019 Udostępnij Napisano 9 października 2019 Serio jak chcesz kolumny aktywne to idź w firmy które to robią a nie udają że robią. To z monitorów aktywnych przeszliśmy już na pasywne podlogowki? Oj to czeka cię jeszcze kilka odsłuchów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts