Psi1978 Napisano 2 października 2019 Napisano 2 października 2019 Mam prośbę o radę. Urządzam mieszkanie i myślę, czy zabrać ze sobą głośniki Canton gle470 10-cio letnie ( mam ich 5, 3przod i 2 tył) , czy kupić dobry Soundbar np. Naim Mi-so. Jeśli bym zabierał głośniki, to zakładam dokupienie ampa np. Sonos Amp. Salon ok 30 m2 , TV i kanapa rozmieszczone po lewej stronie pokoju, po prawej wejście do kuchni i przedpokoju. Filmy głównie Netflix 70% , muza house ok 30%. Dzięki z góry za pomoc i radę Odpisz, cytując
Mike24 Napisano 2 października 2019 Napisano 2 października 2019 Mesle ze 30 m2 to zbyt wiele dla Naima , mimo że gra bardzo ciekawie Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 października 2019 Napisano 3 października 2019 Naim Mu-So to obok Dynaudio Music najlepsze głośniki sieciowe. Nie zastąpi jednak nigdy tego typu głośnik klasycznych kolumn, szczególnie że masz dosyć duży salon do nagłośnienia. Ja proponowałbym pozostać przy Canton. A jako wzmacniacz możesz oczywiście zastosować Sonos Amp, natomiast moim zdaniem lepiej sprawdzi się klasyczny amplituner sieciowy, który dodatkowo będzie wyposażony w złącza HDMI. Z opcji tańszych masz Onkyo TX-8270 oraz najnowszy, bardzo ciekawy Denon DRA-800H. Natomiast jeśli możesz przeznaczyć trochę wyższy budżet, gorąco namawiam na najnowszy potężny amplituner Onkyo TX-8390, urządzenie będzie w sprzedaży pod koniec miesiąca. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 października 2019 Napisano 3 października 2019 Zdecydowanie wrz kolumny które masz. Gdzie taka listwa, po co? Pytanie tylko czy chcesz zachować kino? To wtedy fajny ampli i sub do tego co już masz. Chcesz stereo to można pomyśleć o wymianie całości. Chociaż do 70 procent netflixa poszedł bym zdecydowanie w kino. Pozdrawiam i zapraszam Odpisz, cytując
Recommended Posts