erminsterio #1 Napisano 17 października 2019 Witam wszystkich użytkowników Stoje przed wyborem nowych słuchawek wpadło troszke kasy wiec myśle o budżecie 400-600 zł tak plus minus. Zaznaczam że słuchawki nie muszą być kupione w Polsce. Musze zdać się na was gdyż nie mam za bardzo możliwości sprawdzenia słuchawek przez co bedzie to strzał w ciemno tak jak z poprzednimi. A używałem bluedio T4S ale nie są dla mnie zbyt wygodne i po jakiejś godzinie bolą uszy i bas jest jakiś dziwny (chyba ze to w moim modelu jakoś tak ), przez co myslałem też nad słuchawkami wokołusznymi gdyż czytalem ze sa wygodniejsze choć nigdy takich nie miałem wiec nie wiem jak to jest. Słucham głównie z domu z laptopa choć dużo też jeżdze pociągiem i wtedy telefon, zależy mi abym nie słyszał nic co sie dzieje oraz zeby inni nie musieli słuchać tego co ja i ze wzgledu na podroze preferuje słuchawki BT ale z mozliwościa podpiecia od czasu do czasu kabla. Myślałem nad bluedio victory ale nie można już ich chyba nigdzie dostać a v2 jakoś do mnie nie przemawiaja z tego co patrzyłem, patrzyłem rowniez na bluedio ufo plus ale widze tylko pps8 a czytałem ze lepsze sa pps12 a tych tez nigdzie nie ma. I jak to jest z tymi wokółusznymi ? czy faktycznie sa wygodniejsze ? ktoś może sie wypowiedzieć i doradzić jakiś model ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 17 października 2019 Przy długotrwałym słuchaniu najwygodniejsze są słuchawki wokółuszne, bo nie naciskają na uszy. Dobrze jeśli jest w nich możliwie dużo miejsca wokół uszu. Takie słuchawki są wtedy stosunkowo mało mobilne. Przykładem takich słuchawek mogą być AKG K550. Przewodowe o dużej skuteczności, dzięki temu łatwo je napędzić. Z bluetooth może warto ograniczyć się do Sennheiser HD 4.40. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #3 Napisano 17 października 2019 Bluedio T4S to basowa wersja Bluedio T4. Ostatnie generacje z serii Turbine T6 I T7 są wokółuszne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erminsterio #4 Napisano 18 października 2019 A co powiesz na Sennheiser HD 4.5 czy warto dopłacać czy lepiej wziasc wersje 4.4 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 18 października 2019 Poza niewielką różnica w kolorystyce różni je tylko obecność ANC. Czy warto ? To pytanie musi sobie zadać kupujący. ANC nie poprawia dźwięku lecz przydaje się gdy jesteśmy narażeni na hałas z zakresu niższych częstotliwości, głównie w środkach transportu ( np. autobus, pociąg , samolot ). ANC zawsze można wyłączyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erminsterio #6 Napisano 18 października 2019 Okey zapewne skusze sie na Sennheiser HD 4.40 A tak przy okazji bo to są słuchawki wokółuszne a jakie słuchawki nauszne BT w budzecie 200-300 zł i 400-600 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 18 października 2019 Nie znam wartych polecenia w tej cenie słuchawek nausznych bt. Zwykle w tej konwencji robi się albo tanie słuchawki bt, albo gdy są drogie, nie są warte swojej ceny. Jeśli już, to lepiej wybrać dobrej jakości słuchawki nauszne przewodowe i do nich kupić zewnętrzny odbiornik bluetooth z wzmacniaczem słuchawkowym. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erminsterio #8 Napisano 18 października 2019 patrzyłem właśnie na to rozwiązanie z przewodowymi i odbiornikiem ale jest to jednak dalej noszenie kabla nie potrzebnie Bo rozwazam taka opcje zeby do domu wokółuszne a na podróże jakies tansze nauszne gdyż są bardziej podręczne, nie wiem czy to warte czy lepiej dołożyć do jednych tylko wtedy czy nauszne czy wokółuszne ? A jeśli dołożyć do jednych to czy dalej zostawić Sennheiser HD 4.40 czy jest jakiś duży przeskok do innych do ktorych warto dołożyć ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #9 Napisano 18 października 2019 Z jednej strony dobrze jest mieć kilka par słuchawek na różne okazje. Jednak najsensowniejsze wydaje się kupienie jednych bardziej uniwersalnych niż 2 pary gorszych w każdej sytuacji. Myślę że do tego celu dobrze nadawały by się np. Sony MDR-1000X. Da się je kupić jako używane w dobrym stanie ze zwrotów poniżej 600 zł, na allegro. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #10 Napisano 19 października 2019 Zerknij na Mee Audio Matrix. Powinny spełnić Twoje wszystkie wymagania. https://sklep.rms.pl/s?q=matrix3&cat= Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach