Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Szukam słuchawek dousznych/dokanałowych BT dla żony. Chodzi o słuchawki z przyzwoitą jakością dźwięku, trzymające dość długo na baterii (i by też wytrzymałość baterii znaczenie nie spadła po roku używania). Będzie ich używać do słuchania muzyki z telefonu i laptopa, więc ważne, by dobrze się parowały.
No i fajnie, by w mniejszych uszach się dobrze trzymały. I też by były wygodne, jeśli będą to słuchawki z łączącym je kablem - w sensie, by ten kabel dało się dobrze ułożyć na karku.

Co możecie polecić?

Przy okazji zapytam z ciekawości - czy teraz mniej jest produkowanych słuchawek dousznych? Bo na stronach ze słuchawkami widzę w 90% tylko dokanałowe.

Z góry dzięki :)

Napisano

Cześć

Słuchawki douszne są faktycznie wypierane przez dokanałowe ze względu na łatwiejsze uzyskiwanie wyższej jakości dźwięku i łatwiejsze ich utrzymywanie się w uszach. Jednak nadal produkuje się wiele modeli słuchawek dousznych.

Napisano

To jeszcze dopytam o działanie z kompem, żeby mieć 100% pewności (żona o to zapytała) ;)
Bo już jakieś z tydzień temu miałem jej kupować, ale wyczytałem, że są problemy z połączeniem do kompa, a z telefonem śmigają. A to połączenie z laptopem jest dla niej ważne, by na pewno działało :). Wiesz coś na ten temat? :)

Napisano
37 minut temu, ArekSt napisał:

To jeszcze dopytam o działanie z kompem, żeby mieć 100% pewności (żona o to zapytała) ;)
Bo już jakieś z tydzień temu miałem jej kupować, ale wyczytałem, że są problemy z połączeniem do kompa, a z telefonem śmigają. A to połączenie z laptopem jest dla niej ważne, by na pewno działało :). Wiesz coś na ten temat? :)

Nie zanotowałam problemów, aczkolwiek przyznam się, że zdecydowaną większość czasu akurat te modele łączyłam z telefonem. Jakby nawet coś nie działało jak trzeba, to obowiązuje 14-dniowe prawo zwrotu. :)

Napisano
Przed chwilą, rms.pl napisał:

Nie zanotowałam problemów, aczkolwiek przyznam się, że zdecydowaną większość czasu akurat te modele łączyłam z telefonem. Jakby nawet coś nie działało jak trzeba, to obowiązuje 14-dniowe prawo zwrotu. :)

Ok, dzięki :)

Napisano

Ostatecznie kupiliśmy MEE X6 G2. Generalnie ładnie się parują z telefonami i z laptopem z Windows 10.

Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie jako informatyka (ale programisty) powodu nie radzą sobie z Windows 8.1. Ale mam wrażenie, że ten system ma jakieś problemy z obsługą audio (nieważne, jakie ma się sterowniki, bo używając słuchawek na kablu miałem z nim nie raz problemy, a zmieniałem też sterowniki).
To taka uwaga, jakby ktoś trafił w przyszłości na ten wątek i potrzebował tej informacji.

Żona zadowolona ze słuchawek, więc to najważniejsze. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :)