S4Home Napisano 8 listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 listopada 2019 Musicala tak. Czemu nie. Fajne chodź nie tanie urządzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 (edytowany) Relacja z odsłuchu Roksan K3 vs Naim 5si (+ SN3). K3 gra bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej niż Cyrus One. Czuje się dobrze w każdym paśmie, scena jest poprawna, nie przebarwia, dźwięk jest soczysty, nie występuje suchość w górze, dynamika i oddech dobre. To czego się mogę przyczepić, to tego że z R700 gra... nudno, poprawnie, dobrze, ale brakuje czegoś ekstra, charakteru. Moim zdaniem daje to Naim. Nieprawdopodobna rozdzielczość, detale, kontury, mikroplankton. Dobrze tworzy scenę, przestrzeń, ale to wszystko w 2D, nie ma rozdzielczości między scenami 1 i 2. 5si gra super, ale na jednej scenie. Za to Naim Supernight 3, to jest na moje ucho, ideał. Wszystko, co miał 5si zostało jeszcze rozbite na głębie scen, nie gra już tak płasko, całość wyczuwalnie pulsuje w 3D. Gdyby nie ograniczał mnie budżet, szedłbym w SN3 bez zawahania. Zastanawiam się, jak zagrałby XS3 / XS2. Jakby się sprawdziły, to może dwójkę udałoby się gdzieś z wyprzedaży wyrwać za rozsądne pieniądze. Edytowano 15 listopada 2019 przez yatkha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 No tak , ten Naim 18999zł cena detaliczna , więc nie ma się co dziwić ,że jest przyjemnie Teraz problem , bo słyszałeś coś lepszego , a budżet pod coś innego ... I co tu zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 16 minut temu, Kubakk napisał: No tak , ten Naim 18999zł cena detaliczna , więc nie ma się co dziwić ,że jest przyjemnie Ceny do zapłacenia, również poza zasięgiem sn3: 16500, xs3 10500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 2 minuty temu, yatkha napisał: Ceny do zapłacenia, również poza zasięgiem sn3: 16500, xs3 10500 https://www.q21.pl/naim-supernait-2-outlet.html tutaj jeszcze jakaś przecena , jakieś niewidoczne przytarcie , utargujesz dyszkę i masz sprzęta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 2 minuty temu, Kubakk napisał: https://www.q21.pl/naim-supernait-2-outlet.html tutaj jeszcze jakaś przecena , jakieś niewidoczne przytarcie , utargujesz dyszkę i masz sprzęta Dziękuję za podpowiedź, nie znalazłem tego. Musiałbym tego posłuchać, czy i jak odbiega od sn3. No i pytanie, czy xs3 nie zagra równie dobrze, jak ten z wyprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Poluj na Supernait 2. I jak mówie to wcale nie jest jakaś wyjątkowa okazja. Poczekaj. Przy zmianie dystrybutora 10k chodziły. https://www.ebay.com/itm/254415418821 https://www.ebay.com/itm/183875956727 https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/45/347644.php no i jest za 9 szukałem 3 minuty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Potrzebuje fv na zakup. Dlatego używany tylko ze sklepu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 A no to się już dogaduj. Zaznaczyłem tylko że to standardowa cena obecnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 18 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Miałeś okazję posłuchać SN2 vs SN3? Jak wypada SN2 vs XS2 / XS3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 18 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Szanowni, last call, A1080 czy A2080? Różnica 1100pln. Mam w dobre cenie oba, zastanawiam się tylko, czy warto dopłacić ten 1k. Ktoś ma jakieś porównanie/doświadczenie, czy tylko papierowe dane? Słuchałem A1080, pasuje, więc zakładam że A2080 będzie lepsza (mocniejsza). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 2080 jest lepsza. Mialem na testach długi czas 1080. Super amplituner. Tysiaka bym dołożył 23 godziny temu, yatkha napisał: Miałeś okazję posłuchać SN2 vs SN3? Jak wypada SN2 vs XS2 / XS3 ? Supernait wypadał znacznie lepiej od XS. 3 ki nie słuchałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yatkha Napisano 23 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 (edytowany) Mam już A2080, jak podłączę i trochę pogrzeje, to zdań relację. Czy podłączenie bi-amp ma sens, jest faktycznie różnica w jakości dźwięku? wg producenta: Using the four internal amplifiers for front speakers to have more high-quality sounds. —— no dobra, kupiłem drugą parę przewodów, sprawdzę w boju. Edytowano 23 listopada 2019 przez yatkha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Tak bi amping w amplitunerach ma sens. Bo to prawdziwy bi Amp a nie bo wiring. Polecam. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts