Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam!

Kierując się wskazówkami doświadczonych w temacie audio bardziej ode mnie, byłem na odsłuchu kilku zestawów kolumn i finalnie nabyłem podłogówki Monitor Audio Silver 10. Pytanie do Was, jaki wzmacniacz stereo w granicach 3-4 tysiące polecicie do napędzenia tych kolumn? Zależy mi przede wszystkim, by na pokładzie był przedwzmacniacz z wejściami phono na gramofon (muzyka będzie słuchaną głównie z winyli) oraz w miarę dobrej jakości DAC.

Napisano

Panowie. Jeśli będzie taka potrzeba, jestem w stanie poszerzyć budżet. Chodzi mi o to, by nie kupować czegoś na wyrost, czego możliwości nie będę w stanie wykorzystać na rzeczonych kolumnach.

Napisano (edytowany)

Mój typ to NAD c368, przy impedancji wyjściowej MA Silver 10- 4 omy, daje ponad 120W na kanał, ma przedwzmacniacz gramofonowy i niezły przetwornik DAC. Brzmienie recenzowane jako miękkie, bardziej osadzone na niższych częstotliwościach, czyli to na czym mi zależy. Co sądzicie?

Edytowano przez Gaspar
Napisano

Nad z nowej serii będzie zdecydowanie za jasny pod kolumny serii silver. 

Tani a dobry, gorzej u ciebie z wyposażeniem to atoll in 100. Świetnie zgrywa się z jaśniejszymi kolumnami. 

Ewentualnie coś mocniejszego to używany roksan K2.

Z nowych jeszcze Marantz pm8006 i Cyrus one

Zapraszamy po wypożyczenie sprzętu

Napisano
37 minut temu, S4Home napisał:

Z nowych jeszcze Marantz pm8006 i Cyrus one.

Nad Marantz'em także się zastanawiam. Jednak nad starszym modelem, PM7005. Ma wbudowany DAC jak i wejścia phono, ale przy impedancji 4 omy moc 2 x 80 W. To chyba mało dla MA Silver 10 prawda?

• 3 weeks later...
  • 11 months later...
Napisano
Dnia 27.10.2019 o 16:46, lysyrafal napisał:

Sluchalem w/w przez Ciebie wzmacniacza i kolumn MA Silver 10 tylko z mocniejszymi wzmacniaczmi. To jest za slaby wzmacniacz do tych kolumn.

Nie mogłem się powstrzymać :) 2x 132Watt przy 4Ohm w RA12 to mało ? Dziękuję postoję...

Napisano (edytowany)

Trochę humoru nie zaszkodzi, a jednak zostanę przy swojej opinii bo wiem iż można dużo lepiej do MA Silver 10.

Dodatkowo a może przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę jakiego brzmienia poszukuje autor tematu.

Rozumiem czemu doczepiłeś się do tego posta, ale wiedz iż nie uważam tego wzmacniacza za słabeusza.

Życzę dużo zdrowia i Pozdrawiam!

Edytowano przez lysyrafal