Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chciałem zbudować zdalne sterowanie (głośność, włącz/wyłącz itp) do swojego wzmacniacza. W grę wchodzi albo sterowanie radiowe albo podczerwień, czy ktoś z forumowiczów potrafi mi cos doradzić?
Napisano
Jako układ zdalnego sterownia polecam zestaw AVT594: http://www.sklep.avt.pl/go/_info/?id=45594 , jest to układ sterujący potencjometrem z silnikiem za pomocą dowolnego pilota pracującego w kodzie RC5 (europejski sprzęt). Układ „uczy się „ dowolnych przycisków pilota, dodatkowo oprócz sterowania silnikiem potencjometru posiada wbudowany przekaźnik, który również załączany jest dowolnym (wczesniej zaprogramowanym) klawiszem w pilocie, tak więc umożliwia zrealizowanie funkcji STANDBY we wzmacniaczu.

...Każda odebrana komenda po chodząca z nadajnika kodu RC5 jest przez procesor analizowana. Jeżeli odebrana komenda odpowiada jednemu z zarejestrowanych wcześniej poleceń, to następuje wprowadzenie w ruch silnika na czas określony czasem transmisji i w zadanym kierunku. Każde odebranie komendy przypisanej przekaźnikowi powoduje zmianę jego stanu na przeciwny...
  • 7 years later...
Gość shona155
Napisano
Układ „uczy się „ dowolnych przycisków pilota, dodatkowo oprócz sterowania silnikiem potencjometru posiada wbudowany przekaźnik,
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

Odgrzebię temat icon_wink.gif

Czy ktoś z Was zastosował ten kit avt? Zastanawiam się nad dorobieniem zdalnego sterowania głośnością do wzmacniacza, który takiej funkcji nie posiada - np. wszystkie stare Sansui, Nad'y, Pionki i inne takie..

Kiedys kumpel mi zalozyl cos takiego do Denona PMA-1520, ale kupilem do tego zestawu lepszy potek, a mianowicie Alpsa. Dzialalo wszystko normalnie. Trzeba tylko znalesc miejsce na ta plytke i zasialnie 12V chyba.