Róża Napisano 19 kwietnia 2007 Autor Napisano 19 kwietnia 2007 Chciałem zbudować zdalne sterowanie (głośność, włącz/wyłącz itp) do swojego wzmacniacza. W grę wchodzi albo sterowanie radiowe albo podczerwień, czy ktoś z forumowiczów potrafi mi cos doradzić? Odpisz, cytując
Serwis_AVT Napisano 20 kwietnia 2007 Napisano 20 kwietnia 2007 Jako układ zdalnego sterownia polecam zestaw AVT594: http://www.sklep.avt.pl/go/_info/?id=45594 , jest to układ sterujący potencjometrem z silnikiem za pomocą dowolnego pilota pracującego w kodzie RC5 (europejski sprzęt). Układ „uczy się „ dowolnych przycisków pilota, dodatkowo oprócz sterowania silnikiem potencjometru posiada wbudowany przekaźnik, który również załączany jest dowolnym (wczesniej zaprogramowanym) klawiszem w pilocie, tak więc umożliwia zrealizowanie funkcji STANDBY we wzmacniaczu. ...Każda odebrana komenda po chodząca z nadajnika kodu RC5 jest przez procesor analizowana. Jeżeli odebrana komenda odpowiada jednemu z zarejestrowanych wcześniej poleceń, to następuje wprowadzenie w ruch silnika na czas określony czasem transmisji i w zadanym kierunku. Każde odebranie komendy przypisanej przekaźnikowi powoduje zmianę jego stanu na przeciwny... Odpisz, cytując
Gość shona155 Napisano 31 grudnia 2014 Napisano 31 grudnia 2014 Układ „uczy się „ dowolnych przycisków pilota, dodatkowo oprócz sterowania silnikiem potencjometru posiada wbudowany przekaźnik, Odpisz, cytując
Belfer54 Napisano 3 stycznia 2015 Napisano 3 stycznia 2015 Faktycznie ciekawe co to za układ ?Pomijam fakt, że od odpowiedzi minęło 7 lat. Odpisz, cytując
Angel Napisano 12 stycznia 2015 Napisano 12 stycznia 2015 No ciekawe. Mam fajny wzmacniaczyk, któremu chętnie bym wstawił kład zdalnego sterowania.I cóż, że minęło 7 lat? Prawdziwa pasja nigdy nie umiera Odpisz, cytując
Strim Napisano 7 lutego 2015 Napisano 7 lutego 2015 Tutaj aktualny link na następne 7 lat http://sklep.avt.pl/avt594.html Odpisz, cytując
jackson_hill Napisano 29 czerwca 2015 Napisano 29 czerwca 2015 Odgrzebię temat Czy ktoś z Was zastosował ten kit avt? Zastanawiam się nad dorobieniem zdalnego sterowania głośnością do wzmacniacza, który takiej funkcji nie posiada - np. wszystkie stare Sansui, Nad'y, Pionki i inne takie.. Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 12 lipca 2015 Napisano 12 lipca 2015 Cytat Odgrzebię temat Czy ktoś z Was zastosował ten kit avt? Zastanawiam się nad dorobieniem zdalnego sterowania głośnością do wzmacniacza, który takiej funkcji nie posiada - np. wszystkie stare Sansui, Nad'y, Pionki i inne takie.. Kiedys kumpel mi zalozyl cos takiego do Denona PMA-1520, ale kupilem do tego zestawu lepszy potek, a mianowicie Alpsa. Dzialalo wszystko normalnie. Trzeba tylko znalesc miejsce na ta plytke i zasialnie 12V chyba. Odpisz, cytując
Recommended Posts