S4Home Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 22 godziny temu, yahoo111 napisał: Centralny (zielony) to Klipsch RP-400C, Jak juz wciskać to 404C! Gra o dwie klasy lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Jak juz wciskać to 404C! Gra o dwie klasy lepiej. Nie wnikam, pewnie tak. OP sam wspomniał o RP-400C, więc tylko wyszukałem wymiary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 No, 1,6m to i tak mało na 3 kolumny. A tak to przynajmniej centralny będzie na prawdę robił robote. To znakomita konstrukcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qóba Napisano 24 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2020 Bardzo Wam dziękuję @yahoo111 i @S4Home - w przyszłym tygodniu wybieram się do salonu w Gdańsku omówić koncepcję i dopytać już na miejscu o szczegóły. System zbuduję pewnie etapami, bo jednak budżet przekracza on dość solidnie Ale coś za coś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 nie ma sprawy. W razie czego pytaj smiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qóba Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 @S4Home, to zapytam - utknąłem trochę w domu i nie mam opcji na razie spotkać się z salonem audio, a muszę dać robotnikowi wytyczne do kładzenia kabli. Instalacja pod TV będzie przenoszona kompletnie z drugiej strony pokoju, więc będzie i tak 'prute' - chciałbym to zrobić estetycznie, ale technicznie kompletnie się na tym nie znam. Wiem, że muszę mieć podłączenie pod kolumny tylne, przednie (3 szt.), amplituner, TV, gramofon i dekoder + ew. Playstation. Czy podjąłbyś się pomocy w zakresie okablowania? Zamówienie chętnie zrealizuję u Ciebie by być fair. Dzięki, Kuba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 nie ma sprawy. zadzwoń do nas to wszystko wyjaśnimy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qóba Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 @S4Home, przepraszam za zamieszanie - zdążyłem jednak wybrać się do salonu AV w Gdańsku, który będzie mi konfigurował sprzęt. Kable już mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 Możesz wkleić obrazek, jak to będzie ostatecznie wyglądać? Jestem strasznie ciekaw, jak to ostatecznie rozwiązałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 8 godzin temu, Qóba napisał: @S4Home, przepraszam za zamieszanie - zdążyłem jednak wybrać się do salonu AV w Gdańsku, który będzie mi konfigurował sprzęt. Kable już mam. Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qóba Napisano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2020 @yahoo111, nie zauważyłem wcześniej Twojego pytania. Jestem dopiero na etapie montażu okablowania - niestety z uwagi na inne elementy w tym pomieszczeniu (witrynka, zabudowa kuchenna itd.) nie byłem w stanie 'upchnąć' rozmieszczenia, które proponowałeś i będę musiał to zrobić po linii najmniejszego oporu i nie do końca zgodnie ze sztuką tj. fronty na ściance przy TV, centralny na szafce, a surroundy za kanapą. Wielkim koneserem nie jestem, w Cinematechu (https://cinematech.pl/) twierdzą, że takie rozwiązanie powinno być 'okej' przy założeniu, że głównie odsłuch będzie na kanapie i to max. przy dwóch osobach. Zależy mi też na tym, żeby jako stereo to dość przyzwoicie działało, a wtedy tak szerokie rozmieszczenie frontów chyba traciłoby sens... Obecnie zastanawiam się jeszcze jaki amplituner wybrać - w sklepie polecają mi Denona AVR-X 2700. Jest on znacznie tańszy od proponowanych przez Ciebie serii - jak Ty to oceniasz? Pozdr. Kuba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts