Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,
Zakupiłem google chromecast Audio. Posiadam AA x-i60 i Heco Aurora 700. Po podłączeniu urządzenia przez znaleziony w szufladzie kabel jack-cinch jakością dźwięku mnie nie powaliło. Jest gorzej niż przez wewnętrzny DAC AA.  Dźwięk jest tak jakby bez wyrazu i wycofany, po przełączeniu na tryb "pełen zakres dynamiczny" nie wiele jest lepiej. Czy to wina taniego kabelka (koło 15 zł w elektronicznym) ? Czy raczej o to małe urządzonko  tyle oferuje ?  Naczytałem się pochlebnych opinii i może za wiele oczekuje ;)

Pozdrawiam 

Napisano

Być może za wiele oczekujesz po jego wyjściu analogowym. W takim razie lepiej podłączyć go do gniazda toslink we wzmacniaczu. Myślę że samym kablem za dużo nie poprawisz. Zapewne wbudowany DAC lepiej pasuje do tego wzmacniacza.

• 2 months later...
Napisano

Takie pytanie od blondynki do użytkowników . Gdy chce posłuchać jakiejś listy każdy utwór castuje oddzielnie czy tak jak w komputerze w YouTube puszczam listę i sobie sama leci?

Wysłane z mojego MI PLAY przy użyciu Tapatalka