Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim,

jestem na etapie wyboru zestawu stereo. Chciałbym słuchać muzyki głównie z sieci lub hdd, w drugiej kolejności odtwarzacza CD i ewentualnie móc podłączyć dekoder satelitarny lub telewizor. Salon wielkości ok 45m2 (wraz z otwartą kuchnią). Na chwilę obecną nie mam żadnych preferencji sprzętowych, budżet to ok. 5.000,00 PLN. Wstępnie wybrałem sobie zestaw jak w tytule, czyli NAD C338 + kolumny HECO Aurora 700. Co sądzicie na temat takiego zestawu? Może jakieś inne propozycje w ramach w/w budżetu? Będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

To dobra konfiguracja, zestaw uniwersalny, będzie w stanie nagłośnić Twój salon. Ewentualne alternatywy - możemy zastosować wzmacniacz z klasycznej serii NAD C356 BEE z odtwarzaczem WXAD-10. Inną opcją jest zmiana kolumn na Monitor Audio Bronze 6. To kolumny o bardziej swobodnym, analitycznym dźwięku.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam serdecznie na indywidualne wyceny, możesz liczyć na bardzo atrakcyjną ofertę cenową z kolumnami Bronze 6.

Napisano

Q21, a Wasz zestaw NAD c338 + tannoy 7.4, ja osobiście jestem zainterosowany takim połączeniem dla moich 20 m salonu. Pozostaje mi tylko posłuchać... może jeszcze połączenie: 

NAD c338 + pylon saphire 25 ?

NAD c338 + dali zensor 6 ?

Moim zdaniem ten wzmacniacz ma bardzo ciekawe funkcje, również czekam na kontynuację wątku oraz opinie ekspertów dotyczące doboru kolumn do NAD-a c338.

Napisano

NAD C338 to świetny wzmacniacz, bogato wyposażony i dobrze grający. NAD C356 BEE jest natomiast mocniejszy, co w przypadku tak dużego salonu (45m2) będzie ważne. W 20m2 można spokojnie zastosować C338. 
Podane kolumny to dobre uzupełnienie NAD, jednak każdy z modeli oferuje trochę inne brzmienie. Tannoy to spójne, plastyczne, dociążone granie. Dali Zensor lub Oberon to bardziej otwarty charakter, także dobrze dociążony dźwięk, z dobrą dynamiką, szybkością. Pylon Audio Sapphire to duża swoboda, więcej szczegółów, dynamika, energia. Z mojej strony do listy dopisałbym jeszcze Monitor Audio Bronze 6, które teraz możemy zaproponować w bardzo atrakcyjnej cenie.

Jeśli jest taka możliwość, zapraszam na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Napisano

Witajcie,

Do NADa 338 pasują cieplejsze Aurora 700. To spójne i dobre brzmienie. Masz wbudowanego DACa i chromecast. Cenowo jest na prawdę ok. Chcesz mieć lepiej to musisz iść w wyższy model wzmacniacza czy to NAD 356BEE czy na przykład Xindak 06 + Yamaha WXAD 10 lub Magnat MR780 + Chromecast Audio.

W przypadku mniejszego pomieszczenia Mole to tutaj opcja Tannoy 7.4, Melodika BL40MKIII czy Dali Zensor 7, bo rozumiem że o tym modelu myślałeś? Zensor nie ma modelu 6. 6ki to linia Spektor, ale jednak gra wyraźnie słabiej.

Pozdrawiam i zapraszam po wypożyczenie sprzętu.

• 4 weeks later...
Napisano
Dnia 12.11.2019 o 08:05, S4Home napisał:

Witajcie,

Do NADa 338 pasują cieplejsze Aurora 700. To spójne i dobre brzmienie. Masz wbudowanego DACa i chromecast. Cenowo jest na prawdę ok. Chcesz mieć lepiej to musisz iść w wyższy model wzmacniacza czy to NAD 356BEE czy na przykład Xindak 06 + Yamaha WXAD 10 lub Magnat MR780 + Chromecast Audio.

W przypadku mniejszego pomieszczenia Mole to tutaj opcja Tannoy 7.4, Melodika BL40MKIII czy Dali Zensor 7, bo rozumiem że o tym modelu myślałeś? Zensor nie ma modelu 6. 6ki to linia Spektor, ale jednak gra wyraźnie słabiej.

Pozdrawiam i zapraszam po wypożyczenie sprzętu.

Witam Panowie,

Proszę jeszcze o opinie głośników tannoy revolution xt6f lub monitor audio branze 5.

Finalnie zagrają na 20m salonu z cambridge azur 651a + yamaha wxc50.

Po świętach rozpoczynam odsłuch.

Z góry dzięki.