Marcin40 Napisano 11 listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 listopada 2019 Dzień dobry Skusilem się ostatnimi czasy na wspomniany kombajn i niestety barwa jego dźwięku lekko mi nie odpowiada. Poszukuje czegoś z ciepłym brzmieniem, dosyć wyraźnym basem. W związku z tym że zakup już dokonany pozostaje pytanie, czy da się z tego urządzenia zrobić coś mniej szorstkiego poprzez zakup nowych kolumn, jeśli tak to jakich?? Moje aktualne to jakieś quadralle quintas 500, czyli lekki szmelc ,ale dawały radę z onkyo tx8222. Glownie odtwarzanie winyli na phono wejsciu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 listopada 2019 Na pewno Quadral Quintas to nie jest najlepsze połączenie z elektroniką Pioneer. Znacznie lepszą opcją będzie np. Pylon Audio serii Pearl, może Indiana Line Nota 550X, Wharfedale Diamond. Wpadnij do nas na odsłuchy, oczywiście dla forumowicza atrakcyjna oferta cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 listopada 2019 Niestety ten amplituner tak gra. I obawiam się że uzyskasz tylko część oczekiwanego dźwięku. Ja bym stawiał na Melodike BL40MKIII. Zapraszam i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin40 Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Ok. Zakupiłem kolumny posluchalam i oddałem. Niestety stwierdzenie że kolumnami uzyskamy tylko częściowa poprawę było prawdziwe. Zdecyduje się na wymianę wzmacniacza w tej sytuacji. Rodzi się więc pytanie, który byłby bardziej miękki i ciepły w barwie. Czy Denon 800h będzie dobrym kandydatem?? Obawiam się trochę tego że że względu na jednego właściciela Pioneer, onkyo i denon mogą mieć ta sama "płytę podlogowa" i brzmieć podobnie. Czy słusznie?? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 2 godziny temu, Marcin40 napisał: Rodzi się więc pytanie, który byłby bardziej miękki i ciepły w barwie. Czy Denon 800h będzie dobrym kandydatem?? Wedlug mnie warto go posluchac w zestawieniu np. z kolumnami Polk Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts