Motofun Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Witam Panowie ! Mam okazję nabyć w atrakcyjnej cenie zestaw jak w temacie - Onkyo TX 8270 - Jamo C 97 - SUB Klipsch R120 SW Pomieszczenie w którym będzie użytkowany to salon o powierzchni 32 m2 w prostokącie. Muzyka rock , metal. Chętnie posłucham waszych opinii i porad , czy to dobre zestawienie i czy da sobie rade w takim salonie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Jeśli cena dobra, to zestaw jak najbardziej sensowny. W przyszłości tylko ewentualnie pomyśl o innych kolumnach przednich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Ok, jaka to dobra cena? Co to za okazja? Skoro ktoś sprzedaje to wiesz ......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motofun Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Trafiło mi się jak "ślepej kurze " Już miałem zamawiać nowy o klasę niżej , a przez zupełny przypadek zgadałem się od słowa do słowa ze znajomym. Kupił sprzęt na przełomie styczeń/kwieceń 2019 i zrobił to bez odsłuchu i do dnia dzisiejszego nie jest zadowolony , nie trafił w swój gust. A że trafiło to na osobę zamożną to zaproponował kwotę 3 tyś za całość ( on ma sobie zamówić coś sporo lepszego ) , oglądałem/słuchałem sprzęt jest jak fabrycznie nowy , bez śladu użytkowania z fakturą zakupu,gwarancja itp... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 W tej cenie bierz w ciemno. Nie zastanawiaj się. Jak ci nie siądzie to sprzedaż drożej nawet. A kolegę wyślij do nas to mu dobierzemy sprzęt żeby tym razem był zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Mam Onkyo 676 i Jamo C97 i gra to rewelacyjnie - niektórzy kręcą nosem chyba tylko z powodu kiedyś słabej opinii Jamo - Ale było u mnie kilku kolegów posłuchać i byli lekko zdziwieni- że grają ładnie u góry - ale nie przeraźliwie jak u Klipsch, a basem potrafią nieźle zejść w dolne okolice, a mocy im na pewno nie brakuje - ostatni plus i chyba najważniejszy dla kobiet- że ładnie wyglądają polecam przynajmniej sprawdzić jak to grać i nie słuchać innych Suba mam - Klipsch R12 - i dolne zejście robi wrażenie - na 20m2 mam tylko na połowę mocy - bo już i tak jest... grubo Jak jesteś ze śląska - zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Za 3 tys sam bym to chętnie kupił. Jeżeli nie weźmiesz to zaklepuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motofun Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 (edytowany) Panowie dzięki za podpowiedzi ! Kupione już wczoraj , bo jak na spokojnie obejrzałem to sprzęt nawet nie zdarzył się zakurzyć. W tej cenie wyrwałem jeszcze kable z bananami. Podłączone już w domu i poustawiane. Ja jestem zadowolony a sprzęt był mocno pokręcony tzn. chyba mój znajomy próbujac go ustawić pod siebie rozkręcił wszystko co mógł, więc efekt był taki że grało to u niego jak mini wieża.Poustawiałem na szybko u niego w domu co mogłem ,zagrał dużo lepiej ,ale on stwierdził że nadal nie to czego oczekuje i jeśli chcę to żebym zabierał . A sam się zdążył pochwalić że już gdzieś zamówił Elac FS za kwotę x 4 wartości całego zestawu który mi oddał. I w ten o to sposób każdy zadowolony Edytowano 17 listopada 2019 przez Motofun Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Jamo C97 ładnie się odnajdują w spokojnych brzmieniach z dobrym głównie kobiecym wokalem - tutaj moim oczywiście zdaniem nie mają sobie równych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 Mają mają ale można je kibic to prawda. Jamo należy obecnie do klipscha. I od paru lat Amerykanie narzucają nieco inny charakter brzmienia niż miały starsze jamo. Co nie zmienia faktu że mogą się one podobać. Co kto lubi. Co to za elaci sprawił? Seria 24x czy już 40x? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motofun Napisano 19 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 Po kilku dniach mam wrażenie , że akurat kolumny to najsłabszy element tego zestawu. Ale i tak jestem bardzo zadowolony z jakości i barwy dźwięku. I nie bez różnicy pozostaje fakt stanu i ceny za jaką udało mi się go nabyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts