Maciek1983 #1 Napisano 17 listopada 2019 Mam pytanie. Posiadam onkyo tx-sr505E kino domowe. Chodzi o podłączenie kina do telewizora abym mógł słuchać na kinie np spotify, Youtube.... Kabel hdmi mam podpięty do hdmi out w kinie A drugi koniec do hdmi arc w telewizorze. Czy jeszcze trzeba coś ustawić na kinie, żeby to działało? Dekoder tv mam podpięty pod wejście cbl/sat w kinie i po naciśnięciu cbl/sat działa. DVD mam podpięty w kinie pod DVD i działa. A aplikacji z tv nie mam pojęcia jak podłączyć, albo nie mam jakichś kabli, które powinienem mieć... Przesyłam zdjęcia wejść w tv i kinie. Poproszę o podpowiedzi 🙏 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stolarz #2 Napisano 17 listopada 2019 Czy HDMI out w amplitunerze ma obsługę ARC (Audio Return Chanell)? Jeśli nie to dlatego nie działa. Jeśli ma to możliwą przyczyną są złe ustawienia ARC po stronie TV/amplituner. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #3 Napisano 17 listopada 2019 Kabel optyczny . Tylko musisz aktywować, przypisać w tv i amplitunerże Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iron #4 Napisano 17 listopada 2019 Pozostaje faktycznie kabel optyczny. Ten model amplitunera nie obsługuje HDMI ARC. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciek1983 #5 Napisano 17 listopada 2019 Dziękuję za odpowiedzi. Kupię kabel optyczny i odezwę się. Faktycznie przy hdmi out w kinie nie ma napisane ARC. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciek1983 #6 Napisano 18 listopada 2019 Kabel optyczny załatwił sprawę Dziękuję za pomoc 🔥💪 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach