lookash Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Cześć! Jakiś czas temu stałem się posiadaczem zestawu Marantz PM6006 + CD6006 z kolumnami Tannoy 7.4. Nie ukrywam, że lektura forum była przy zakupie bardzo pomocna ;). Generalnie jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z brzmienia muzyki alternatywnej/eksperymentalnej. Najsłabiej wypadają stricte metalowe rzeczy Ale do rzeczy - najmniej przyłożyłem się do kabli. RCA dostałem w gratisie Monster ME200i, a kolumny połączyłem w bi-wiringu kablami Audioquest SLIP-16/4. Pytanie czy przy tej klasie sprzętu (która jest dla mnie teraz wystarczająca) mogę coś poprawić kupując konfekcjonowane kable + zworki? Jeśli tak, to jakie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 To nie złe kable. Sądzę, że to wystarczy w zupełności do Twojej konfiguracji. Sama konfekcja nie ma wpływu na jakość systemu. Samo założenie wtyków uchroni Cię od ewentualnego zwarcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Co do kabli to nie jest to zły wybór. Ja nie jestem zwolennikiem bi wiringu ale jak już jest to niech zostanie. Głośnikowych bym zatem nie ruszał. Ale interkonekt tak. Monster jest jaśniejszy co w rocku nie musi być takie dobre. Tu na pewno nie zakup w ciemno. Ale wypożycz wireworld albo Oehlbach i po prostu zobacz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts