sammute Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Cześć! Wielka prośba o pomoc w podjęciu decyzji. Dysponuję obecnie zestawem Denon AVR1907 i zestawem 5.1 jajek KEF z dedykowanym głośnikiem niskotonowym. Nie dysponuję na ten moment budżetem, który pozwoli wymienić wszystko, więc myślę o dokupieniu do tego zestawu dwóch kolumn podłogowych i zrobieniu 7.1 z subem. Doradzicie coś? 50/50 muzyka (jazz, rock, klasyka) i kino. Pokój 32m2 bez mebli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Cześć, aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, potrzeba trochę więcej informacji. Przede wszystkim czy docelowo będzie zmieniał amplituner na coś lepszego. Druga sprawa ważna - jaki chcesz przeznaczyć budżet. Można zastosować kolumny typu Pylon Audio Pearl 27, które wyraźnie poprawią jakość dźwięku szczególnie przy odsłuchu muzyki. Ale jeśli docelowo będziesz upgradował cały system, można warto pomyśleć o lepszych kolumnach typu Monitor Audio Bronze 6, Dali Oberon 7. Daj znać, podaj więcej informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 No ale jaki masz budżet na te dwie kolumny? I szczerze to dekodery HD w ampli by się przydały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammute Napisano 26 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Na ten moment mam budżet 3k i docelowo będę zmieniał amplituner. Byłem w kilku miejscach na odsłuchach i najbardziej spodobało mi się granie kolumn Dynavoice. https://www.hifistation.pl/pl/p/Dynavoice-Challenger-M-65-kolumny-wolnostojace/9995 https://www.hifistation.pl/pl/p/Dynavoice-Challenger-M-105-kolumny-wolnostojace/9992 Sklep chce mi wcisnąć te większe, ale nie jestem pewny, czy do pomieszczenia 30m to nie przesada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Zdecydowanie mniejsze. Zwłaszcza że będziesz to podłączał pod amplituner kinowy zapewne średnio wydajny. Duże membrany nie radzą sobie z amplitunera mi AV. A czego jesczze słuchałeś? Magnat, heco, monitor audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammute Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Kolejny amplituner ma być zarówno do muzyki, jak i do kina domowego. Rozumiem, że nawet z lepszym ampli te większe kolumny nie mają sensu? Słuchałem Pylony Sapphire, Dali Oberon 7 i Monitory Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts