Damian.zg89 Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Witam. Od kilku dni poszukuję ww. przełącznika natrafiając na to cudeńko. Czy miał ktoś styczność z tym urządzeniem? Miałoby to łączyć zestaw: Amplituner - wzmacniacz - fronty. Nie chciałbym czymś takim ani tracić mocy, ani modulować dźwięku a trochę elektroniki tam jest. Jako laik pytam fachowców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Też kiedyś szukałem takiego urządzenia, ale w końcu kupiłem amp z wyjściem pre i wzmacniacz z bypass. Ale wiem, że są osoby, które używają tego typu przełączników wiec chyba jakoś to funkcjonuje. A jaka cena tego przełącznika, który pokazałeś i gdzie go znalazłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 30 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Ok. 250,- widzę to cudo na ebay-u i tak się zastanawiam czy nie wziąć na próbę. Jedyny jaki znalazłem z pilotem choć wcale pod pilota nie szukałem. ebay Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Popytaj może jeszcze w dziale DIY. Wiem, że ludzie pisali, że taki przełącznik można złożyć samemu za śmieszne pieniądze. Ale w moim mieście Pan w salonie audio mówił mi, że "markowy" przełącznik kosztuje coś koło 500 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 Zamówiłem z aliexpres, jak dojdzie, to sprawdzę prostym miernikiem, czy sygnał zmaleje puszczony przez tę puszkę, a co do modulacji to zapewniono mnie, że w takich przełącznikach nie ma nic, co mogłoby to powodować. Nie zapomnę, to opiszę po sprawdzeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 My takie coś robiliśmy. Ręcznie. Jak był jesczze czas. Bez wyświetlacza i bez pilota. Przełącznik hebelkowy był. Wszystko zależy od materiału użytych części. Złącz RCA, głośnikowych i okablowania w środku. Kilka osób go testowało i nie mówili o pogarszającym się dzwieku, więc już był dobry. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian.zg89 Napisano 13 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 Gówienko już u mnie i świetnie pracuje, a jego funkcja już jest bezcenna w zestawie jaki posiadam. Doszło dość szybko raptem niecałe 2 tygodnie. Nie odczuwam żadnych zmian w mocy, jakości czy głośności utworów a ostatnio wałkuję to samo na jednakowym poziomie wzmaka więc zakup udany. Samo urządzenie dość solidne włącza się natychmiast, przełącza również, choć koszt kabli i wtyków, aby to wszystko spiąć przerósł cenę samego urządzenia, to było warto. Niestety nie da się zaciemnić wyświetlacza, daje jak z latarni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts