Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Od kilku dni poszukuję ww. przełącznika natrafiając na to cudeńko. Czy miał ktoś styczność z tym urządzeniem? Miałoby to łączyć zestaw:

Amplituner - wzmacniacz - fronty. Nie chciałbym czymś takim ani tracić mocy, ani modulować dźwięku a trochę elektroniki tam jest.  Jako laik pytam fachowców.

1.thumb.jpg.8739bcf3022bc57a4750a32f264225eb.jpg

Napisano

Też kiedyś szukałem takiego urządzenia, ale w końcu kupiłem amp z wyjściem pre i wzmacniacz z bypass. Ale wiem, że są osoby, które używają tego typu przełączników wiec chyba jakoś to funkcjonuje. A jaka cena tego przełącznika, który pokazałeś i gdzie go znalazłeś? 

Napisano

Popytaj może jeszcze w dziale DIY.  Wiem, że ludzie pisali, że taki przełącznik można złożyć samemu za śmieszne pieniądze. Ale w moim mieście Pan w salonie audio mówił mi, że "markowy" przełącznik kosztuje coś koło 500 PLN. 

Napisano

Zamówiłem z aliexpres, jak dojdzie, to sprawdzę prostym miernikiem, czy sygnał zmaleje puszczony przez tę puszkę, a co do modulacji to zapewniono mnie, że w takich przełącznikach nie ma nic, co mogłoby to powodować. Nie zapomnę, to opiszę po sprawdzeniu.

Napisano

My takie coś robiliśmy. Ręcznie. Jak był jesczze czas. Bez wyświetlacza i bez pilota. Przełącznik hebelkowy był.

Wszystko zależy od materiału użytych części. Złącz RCA, głośnikowych i okablowania w środku. 

Kilka osób go testowało i nie mówili o pogarszającym się dzwieku, więc już był dobry.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Gówienko już u mnie i świetnie pracuje, a jego funkcja już jest bezcenna w zestawie jaki posiadam. Doszło dość szybko raptem niecałe 2 tygodnie. Nie odczuwam żadnych zmian w mocy, jakości czy głośności utworów a ostatnio wałkuję to samo na jednakowym poziomie wzmaka więc zakup udany. Samo urządzenie dość solidne włącza się natychmiast, przełącza również, choć koszt kabli i wtyków, aby to wszystko spiąć przerósł cenę samego urządzenia, to było warto. Niestety nie da się zaciemnić wyświetlacza, daje jak z latarni.

IMG_20191213_171723.thumb.jpg.4c800bed1613b4dbd292db6382553a4c.jpg