Damian.zg89 Napisano 30 listopada 2019 Napisano 30 listopada 2019 Witam. Od kilku dni poszukuję ww. przełącznika natrafiając na to cudeńko. Czy miał ktoś styczność z tym urządzeniem? Miałoby to łączyć zestaw: Amplituner - wzmacniacz - fronty. Nie chciałbym czymś takim ani tracić mocy, ani modulować dźwięku a trochę elektroniki tam jest. Jako laik pytam fachowców. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 30 listopada 2019 Napisano 30 listopada 2019 Też kiedyś szukałem takiego urządzenia, ale w końcu kupiłem amp z wyjściem pre i wzmacniacz z bypass. Ale wiem, że są osoby, które używają tego typu przełączników wiec chyba jakoś to funkcjonuje. A jaka cena tego przełącznika, który pokazałeś i gdzie go znalazłeś? Odpisz, cytując
Damian.zg89 Napisano 30 listopada 2019 Autor Napisano 30 listopada 2019 Ok. 250,- widzę to cudo na ebay-u i tak się zastanawiam czy nie wziąć na próbę. Jedyny jaki znalazłem z pilotem choć wcale pod pilota nie szukałem. ebay Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 30 listopada 2019 Napisano 30 listopada 2019 Popytaj może jeszcze w dziale DIY. Wiem, że ludzie pisali, że taki przełącznik można złożyć samemu za śmieszne pieniądze. Ale w moim mieście Pan w salonie audio mówił mi, że "markowy" przełącznik kosztuje coś koło 500 PLN. Odpisz, cytując
Damian.zg89 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 Zamówiłem z aliexpres, jak dojdzie, to sprawdzę prostym miernikiem, czy sygnał zmaleje puszczony przez tę puszkę, a co do modulacji to zapewniono mnie, że w takich przełącznikach nie ma nic, co mogłoby to powodować. Nie zapomnę, to opiszę po sprawdzeniu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 grudnia 2019 Napisano 2 grudnia 2019 My takie coś robiliśmy. Ręcznie. Jak był jesczze czas. Bez wyświetlacza i bez pilota. Przełącznik hebelkowy był. Wszystko zależy od materiału użytych części. Złącz RCA, głośnikowych i okablowania w środku. Kilka osób go testowało i nie mówili o pogarszającym się dzwieku, więc już był dobry. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Damian.zg89 Napisano 13 grudnia 2019 Autor Napisano 13 grudnia 2019 Gówienko już u mnie i świetnie pracuje, a jego funkcja już jest bezcenna w zestawie jaki posiadam. Doszło dość szybko raptem niecałe 2 tygodnie. Nie odczuwam żadnych zmian w mocy, jakości czy głośności utworów a ostatnio wałkuję to samo na jednakowym poziomie wzmaka więc zakup udany. Samo urządzenie dość solidne włącza się natychmiast, przełącza również, choć koszt kabli i wtyków, aby to wszystko spiąć przerósł cenę samego urządzenia, to było warto. Niestety nie da się zaciemnić wyświetlacza, daje jak z latarni. Odpisz, cytując
Recommended Posts