W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 Witam. Bycmoze błahe pytanie ale gdy oglądam filmy w formacie dts hd mój wyświetlacz pokazuje dolby audio / dolby surround. Nie mam opcji zmiany na dts tylko na dts neural x lub virtual x. Nie wiem czy to normalne? Czy na wyswietlaczu powinno pojawić się dts czy dolby w czasie odtwarzania dts hd? Odpisz, cytując
Anubarak Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 Powinien pokazywać DTS HD-MSTR, również po naciśnięciu przycisku Info, jeśli jest inaczej sprawdź czy masz poprawnie ustawione wyjście sygnału z playera, w sensie ustaw tak by to ampli dekodował sygnał. Odpisz, cytując
W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 20 minut temu, Anubarak napisał: Powinien pokazywać DTS HD-MSTR, również po naciśnięciu przycisku Info, jeśli jest inaczej sprawdź czy masz poprawnie ustawione wyjście sygnału z playera, w sensie ustaw tak by to ampli dekodował sygnał. Bardzo dziękuje za odpowiedz ale jak to zrobić, szukam wszędzie , w instrukcji , internecie i nic nie mogę znaleść, pomocy 😢 Odpisz, cytując
Markcox Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 a co jest w ogóle źródłem tego filmu ze ścieżką dźwiękową DTS HD? Rozwiń trochę, "co z czym", bo tak, to trochę wróżenie z fusów. Jedno, co jest pewne - jak napisał kolega Anubarak, jeżeli film jest ze ścieżką HD i jest prawidłowo podana, to powinieneś na wyświetlaczu w ampli widzieć DTS HD-MSTR, a nie Dolby. Odpisz, cytując
W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 5 minut temu, Markcox napisał: a co jest w ogóle źródłem tego filmu ze ścieżką dźwiękową DTS HD? Rozwiń trochę, "co z czym", bo tak, to trochę wróżenie z fusów. Jedno, co jest pewne - jak napisał kolega Anubarak, jeżeli film jest ze ścieżką HD i jest prawidłowo podana, to powinieneś na wyświetlaczu w ampli widzieć DTS HD-MSTR, a nie Dolby. Źródło to bluray player podłączony przez kabel hdmi . Gdy wyświetlam ścieżkę audio na pilocie od bluray widzę ze odtwarzana jest dts hd. Natomiast na denonie wyświetla mi się dolby. Nie wiem jak to ugryźć . Odpisz, cytując
Anubarak Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 Jak naciśniesz na pilocie Denona zielone Movie to rozumiem, że masz do wyboru tylko Neural X i Virtual X? Odpisz, cytując
W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 4 minuty temu, Anubarak napisał: Jak naciśniesz na pilocie Denona zielone Movie to rozumiem, że masz do wyboru tylko Neural X i Virtual X? Tak , Odpisz, cytując
Anubarak Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 To coś musi być z playerem źle ustawione, w opcjach playera szukaj wyjścia audio (lub HDMI) i tam musisz wybrać coś w stylu "passthrough", to się może różnie nazywać, najlepiej podaj jakie masz tam opcje. Odpisz, cytując
W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 15 minut temu, Anubarak napisał: To coś musi być z playerem źle ustawione, w opcjach playera szukaj wyjścia audio (lub HDMI) i tam musisz wybrać coś w stylu "passthrough", to się może różnie nazywać, najlepiej podaj jakie masz tam opcje. Mam passtrough włączone . Jakieś inne opcje do sprawdzenia? Znalazłem przyczynę , ale dziękuje wszystkim za pomoc Odpisz, cytując
Markcox Napisano 1 grudnia 2019 Napisano 1 grudnia 2019 to podziel się jeszcze przyczyną i rozwiązaniem dla potomnych Odpisz, cytując
W-3 Napisano 1 grudnia 2019 Autor Napisano 1 grudnia 2019 33 minuty temu, Markcox napisał: to podziel się jeszcze przyczyną i rozwiązaniem dla potomnych Przyczyna nie były ustawienia w denonie a ustawienia w odtwarzaczu bluray . Zmieniłem Audio z PCM na unprocessed i wszystko śmiga jak powinno. 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts