ceerpee Napisano 7 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2019 Cześć, Długo szukałem wzmacniacza do swoich Focali Aria 926 i po kilku odsłuchach faworytem jest NAIM Nait XS2. W zasadzie już zabierałem się za zamówienie, do znalezienia już tylko DAC a tu pojawiała się oferta używanego NAIM's SuperUnity All-in-one za cenę mniejszą niż nówka XS2 Co sądzicie o takim rozwiązaniu - pójść raczej w używany sprzęt dwie półki wyżej czy zostać przy nowym? Sprzętu używam głównie do streamingu Spotify/Tidal/Airplay oraz podpięcia do TV w salonie (salon 30 m2, wysokosc 3,2m) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceerpee Napisano 8 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 Pojadę po tego Superuniti i posłucham... generalnie zawsze wychodziłem z założenia ze co jest do wszystkiego (all-in-one) jest do niczego 😉 ale jakos perspektywa załatwienia tematu za jednym zamachem (wzmak + żródło) mnie przekonuje. Jak oceniacie sam wzmacniacz w tym Superuniti względem XS2? Na jednym z forów w zasadzie postawiono mi wybór między jakością (XS2) a funkcjonalnością (SU) - rzeczywiście tak to wygląda ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 Oczywiście funkcjonalność Superuniti jest większa, ale dźwiękowo lepiej wypadnie NAIT XS2. Dodatkowo Superuniti jest już urządzeniem nie nowym ze swoimi pewnymi ograniczeniami, niestety cześć odtwarzacze sieciowe starzeją się. Ja osobiście na Twoim miejscu wolałbym zakupić XS2 i nawet tańszy odtwarzacz sieciowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceerpee Napisano 8 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2019 41 minut temu, Q21 napisał: Oczywiście funkcjonalność Superuniti jest większa, ale dźwiękowo lepiej wypadnie NAIT XS2. Dodatkowo Superuniti jest już urządzeniem nie nowym ze swoimi pewnymi ograniczeniami, niestety cześć odtwarzacze sieciowe starzeją się. Ja osobiście na Twoim miejscu wolałbym zakupić XS2 i nawet tańszy odtwarzacz sieciowy. Dzięki za odpowiedź! Jakie ograniczenia masz tutaj na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 A może moon Ace??:) Wiesz idąc twoim rozumowaniem oczywiście że lepiej iść w używany. Co nowy to jednak nowy. Kto co woli. W cenie nowego xs2 dostaniesz używany supernait 2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2019 Dnia 8.12.2019 o 08:50, ceerpee napisał: Dzięki za odpowiedź! Jakie ograniczenia masz tutaj na myśli? Mam na myśli stare oprogramowanie, które za chwile nie będzie już wspierane. A jeśli zależy Ci na jakości dźwięku, to może lepiej Supernait 2, mamy ostatni egzemplarz ex-demo, zrobimy Ci dobrą cenę. To będzie rozwiązanie bezkompromisowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts