Mariusz Luttera Napisano 20 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 (edytowany) To nie to. Ampli nie wie czy optykiem dźwięk idzie z telewizora czy z jakiegokolwiek innego urządzenia prawda? Tak jak pisałem, mam dwa optyczne wejścia w ampli i w jednym dźwięk jest a w drugim cisza. Przeleciałem całą aplikację avr remote i nic nie znalazłem co mogłoby sterować tym wejściem. Bo chyba że źle patrzę EDIT: Czy może być tak że ten port uruchamia się tylko wtedy jeśli podłączone jest hdmi? W sensie że skoro wejście jest tv audio to może chcieć również hdmi z obrazem z tv. Edytowano 20 lutego 2020 przez Mariusz Luttera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Luttera Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 No i niestety okazało się że to moja niewiedza. Trzeba to wejście aktywować w ampli poprzez setup na telewizorze. Wyłączyłem również przy okazji możliwość sterowania wyłączaniem zasilania ampli więc mam nadzieję że to koniec moich przygód Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Czyli optyk rozwiązany. Została kwestia HDMI? Czy wymieniłeś po prostu na inny i już jest ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Luttera Napisano 22 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 HDMI po wymianie tak samo się zachowywał. Więc po prostu wyłączyłem opcje żeby włączenie tv odpalało również ampli (i tak mnie ta opcja męczyła). Teraz czekam na efekty ale jestem dobrej myśli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts