e_tomi Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Nie wiedziałem gdzie napisać, a że temat się trochę wiąże z tym forum to napiszę tu. Zacząłem 'usprzętawiać' dom i po kinie domowym, które nabyłem po lekturze forum i pomocy użytkowników, kolejnym etapem jest centrum multimedialne. Chciałbym mieć w jednym miejscu zgromadzone dane (filmy, muzyka, zdjecia), dostep do tych danych z różnych sprzętów po wifi lub sieci lan, synchronizacja zdjęć z telefonów itd. Po wstępnej analizie tematu, w całym tym gąszczu systemów, programów i sprzętów, wybrałem jakiś tam system dla siebie: dysk sieciowy NAS(np. jakis QNAP jeszcze nie wiem jaki) i do tego 2 odtwarzacze multimedialne na dwa Tv( Nvidia lub Ferguson). Cała operacja rozłożona w 2020 do tego jeszcze zmiana tv w salonie na większy, nowszy, lepszy. Czy takie zestawienie ma sens na najbliższe 2-5 lat? Czy może są lepsze rozwiązania do których nie dotarłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Najlepszym centrum multimedialnym jest serwer NAS. QNAP jest dobrym wyborem, tak samo jak Synology. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Ma to sens. Dyski sieciowe są rozwijane od dłuższego czasu i coraz częściej stosowane. Nvidia shield w nowym modelu poszła już całkowicie w to. Ten model niższy nie ma przecież USB. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts