Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Jestem nowy i potrzebuję pomocy z waszej strony.

Mam salon o powierzchni trochę ponad 25 m2 i chcę kupić zestaw kina domowego 5.1 z amplitunerem.

Chciałbym zarówno do TV jak i posłuchania muzyki. Nie jestem audiofilem ale lubię sobie posłuchać muzyki w przyzwoitej jakości z fajnym basem który czuje się na ciele.

Chciałbym oczywiście przód 2xkolumna podłogowa, tył 2 razy zawieszona na ścianie oraz centralny i sub. Nie znam się na tych sprzętach a na rynku jest wiele gotowych zestawów i chciałbym możliwie najlepszy. Budżet to 5k. Chyba że coś niesamowicie mi się spodoba.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Napisano

A czy byłeś już na jakimkolwiek odsłuchu? Albo miałeś już jakąś styczność z takim sprzętem? Bo w tym budżecie zapewne zaraz zaczną pojawiać się jakieś propozycje. I być może całkiem ciekawe. Tyle, że jednym będzie się podobać zestaw x, innym zestaw y. Z podanych propozycji możesz wybrać kilka ale bez odsluchu nie ruszysz do przodu. Pozdrawiam. 

Napisano

Kolumny Dali fajne tylko same fronty wyczerpują mój budżet.

Z odsłuchem kiepsko ponieważ żyję trochę na prowincji i do jakiegoś konkretnego sklepu audio mam po prostu bardzo daleko dlatego szukam pomocy u ludzi którzy się na tym znają i niestety odsłuchy odpadają.

Wzmacniacza nie mam w tej chwili żadnego dlatego muszę kupić również amplituner. Słucham dosłownie wszystkiego. W tej chwili posiadam co najwyżej Tonsil Zeus ( niestety do regeneracji ) oraz 3-drożne JVC (model bliżej nie znany) ale wydaje mi się że nic sensownego z tego nie stworzę.

Napisano

Jeśli szukasz gotowych rozwiązań to fajnym rozwiązaniem będzie kino zbudowane np. Onkyo TX-NR696  połączonego z kolumnami Polk Audio T531 . Druga propozycja to Yamaha RX-V485 + Indiana Line Nota 550X + 740X + 240X. Zestawy powinieneś uzupełnić o sub woofer i tu polecałbym np. Klipsch R-120SW, który doskonale uzupełni całość. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.