Piotro Napisano 3 stycznia 2020 Napisano 3 stycznia 2020 Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam prośbę. Czy możecie mi polecić kolumny podłogowe do mojego Pioneera SX-S30DAB? Chciałbym zmieścić się w cenie do 1600 zł. Kolumny będą stały w pokoju 20 m2 i będą ustawione w poprzek pokoju. Słuchacz będzie oddalony od kolumn ok 2,5 m. Kolumny będą stały pod samą ścianą a prawa kolumna blisko rogu pokoju. Tak więc samo ustawienie nie jest za szczęśliwe ale tak musi zostać. Audio będzie służyć do oglądania filmów i słuchania muzyki. Raczej nie słucham rapu, hip hopu, techno, disco po za tym wszystko a w szczególności szeroko pojęty rock. Kolumny powinny się sprawdzać przy nie zbyt głośnym graniu. Biorę pod uwagę zakup kolumn używanych jak i nowych. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 stycznia 2020 Napisano 3 stycznia 2020 Witaj, spójrz proszę na trzy propozycje - Pylon Audio Pearl 25, Monitor Audio Monitor 200 oraz Wilson Raptor 5. Każda z powyższych kolumn bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z elektroniką Pioneer. Zaoferują spójny, dynamiczny dźwięk. Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
Piotro Napisano 4 stycznia 2020 Autor Napisano 4 stycznia 2020 Dziękuję za odpowiedź. Niestety w mojej okolicy nie ma salonu w którym mógłbym porównać te kolumny a do waszego mam za daleko :( Czy mógłbyś napisać coś więcej o różnicach w brzmieniu pomiędzy tymi kolumnami? Odpisz, cytując
JacekN Napisano 23 października 2020 Napisano 23 października 2020 Dnia 3.01.2020 o 14:06, Piotro napisał: Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam prośbę. Czy możecie mi polecić kolumny podłogowe do mojego Pioneera SX-S30DAB? Chciałbym zmieścić się w cenie do 1600 zł. Kolumny będą stały w pokoju 20 m2 i będą ustawione w poprzek pokoju. Słuchacz będzie oddalony od kolumn ok 2,5 m. Kolumny będą stały pod samą ścianą a prawa kolumna blisko rogu pokoju. Tak więc samo ustawienie nie jest za szczęśliwe ale tak musi zostać. Audio będzie służyć do oglądania filmów i słuchania muzyki. Raczej nie słucham rapu, hip hopu, techno, disco po za tym wszystko a w szczególności szeroko pojęty rock. Kolumny powinny się sprawdzać przy nie zbyt głośnym graniu. Biorę pod uwagę zakup kolumn używanych jak i nowych. Polecam ten amplituner wraz z głośnikami Pylon Pearl 25 ! Bardzo dobrze radzą sobie przy odsłuchu wszelkiej muzyki instrumentalnej, jazz, soul itp. Zakupilem je u sprzedawcy który jest muzykiem, i miał rację, grają bardzo dobrze z tym modelem pioneer. Polecam! Odpisz, cytując
S4Home Napisano 23 października 2020 Napisano 23 października 2020 A jak to znalazłeś po 10 miesiącach? Odpisz, cytując
inglor Napisano 30 grudnia 2021 Napisano 30 grudnia 2021 Cześć. Jak sprawdzi się taki sprzęt z kolumnami: https://www.q21.pl/pylon-audio-pearl-27-bialy-hg.html https://www.q21.pl/wilson-raptor-9-bialy.html I które z powyższych będą sprawować się lepiej? Odpisz, cytując
inglor Napisano 30 grudnia 2021 Napisano 30 grudnia 2021 Chyba trochę źle napisałem. Chodzi o to że posiadam amplituner Pioneer SX-S30DAB i muszę wymienić kolumny (powód nieistotny ;)). Pokój gdzie będzie zestaw to około 20m2. Muzycznie to przekrój przez rock, metal, techno i trochę muzyki filmowej. Docelowo zestaw pod TV. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 31 grudnia 2021 Napisano 31 grudnia 2021 No to moim zdaniem zarówno Pearl 27 jak i Raptor 9 są dla tego amplitunera za duże. Do 20m wystarczy Ci Pearl 25, Indiana Line Nota 550 czy Polk T50 Piotr 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts