Piotro Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam prośbę. Czy możecie mi polecić kolumny podłogowe do mojego Pioneera SX-S30DAB? Chciałbym zmieścić się w cenie do 1600 zł. Kolumny będą stały w pokoju 20 m2 i będą ustawione w poprzek pokoju. Słuchacz będzie oddalony od kolumn ok 2,5 m. Kolumny będą stały pod samą ścianą a prawa kolumna blisko rogu pokoju. Tak więc samo ustawienie nie jest za szczęśliwe ale tak musi zostać. Audio będzie służyć do oglądania filmów i słuchania muzyki. Raczej nie słucham rapu, hip hopu, techno, disco po za tym wszystko a w szczególności szeroko pojęty rock. Kolumny powinny się sprawdzać przy nie zbyt głośnym graniu. Biorę pod uwagę zakup kolumn używanych jak i nowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Witaj, spójrz proszę na trzy propozycje - Pylon Audio Pearl 25, Monitor Audio Monitor 200 oraz Wilson Raptor 5. Każda z powyższych kolumn bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z elektroniką Pioneer. Zaoferują spójny, dynamiczny dźwięk. Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotro Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Dziękuję za odpowiedź. Niestety w mojej okolicy nie ma salonu w którym mógłbym porównać te kolumny a do waszego mam za daleko :( Czy mógłbyś napisać coś więcej o różnicach w brzmieniu pomiędzy tymi kolumnami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Dnia 3.01.2020 o 14:06, Piotro napisał: Jest to mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam prośbę. Czy możecie mi polecić kolumny podłogowe do mojego Pioneera SX-S30DAB? Chciałbym zmieścić się w cenie do 1600 zł. Kolumny będą stały w pokoju 20 m2 i będą ustawione w poprzek pokoju. Słuchacz będzie oddalony od kolumn ok 2,5 m. Kolumny będą stały pod samą ścianą a prawa kolumna blisko rogu pokoju. Tak więc samo ustawienie nie jest za szczęśliwe ale tak musi zostać. Audio będzie służyć do oglądania filmów i słuchania muzyki. Raczej nie słucham rapu, hip hopu, techno, disco po za tym wszystko a w szczególności szeroko pojęty rock. Kolumny powinny się sprawdzać przy nie zbyt głośnym graniu. Biorę pod uwagę zakup kolumn używanych jak i nowych. Polecam ten amplituner wraz z głośnikami Pylon Pearl 25 ! Bardzo dobrze radzą sobie przy odsłuchu wszelkiej muzyki instrumentalnej, jazz, soul itp. Zakupilem je u sprzedawcy który jest muzykiem, i miał rację, grają bardzo dobrze z tym modelem pioneer. Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 A jak to znalazłeś po 10 miesiącach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inglor Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Cześć. Jak sprawdzi się taki sprzęt z kolumnami: https://www.q21.pl/pylon-audio-pearl-27-bialy-hg.html https://www.q21.pl/wilson-raptor-9-bialy.html I które z powyższych będą sprawować się lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inglor Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Chyba trochę źle napisałem. Chodzi o to że posiadam amplituner Pioneer SX-S30DAB i muszę wymienić kolumny (powód nieistotny ;)). Pokój gdzie będzie zestaw to około 20m2. Muzycznie to przekrój przez rock, metal, techno i trochę muzyki filmowej. Docelowo zestaw pod TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 No to moim zdaniem zarówno Pearl 27 jak i Raptor 9 są dla tego amplitunera za duże. Do 20m wystarczy Ci Pearl 25, Indiana Line Nota 550 czy Polk T50 Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts