Sonal Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Posiadam kolumny Pylon Sapphire 25, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza, oraz odtwarzacza CD. Sprzęt będzie grał w pokoju 28m2. Ze względu na moją kolekcję płyt, odtwarzacz CD jako główne źródło dźwięku. Nie interesują mnie funkcje sieciowe. Akustyki pokoju na razie nie rozpatruje, mogę dowolnie zaaranżować. Słucham muzyki tej najlepszej, w zasadzie każdego gatunku(bez disco i ich odmian), od Beatles, Jethro Tull Pink Floyd,Claptona, B.B.Kinga, przez rock lat 80, elektronikę Jarra, Vangelisa, trochę jazzu Krall, Davis, Marsalis... kończąc na Sojce, czy Wodeckim. Tak mocno, mocno przekrojowo. Nie wiem, co wybrać do tych kolumn, przyglądałem się Nad c356Bee i CAMBRIDGE AUDIO CXA60 Obecnie kolumny zasila Technics SU A700 mk3 z całą resztą tej firmy. Technics grał u mnie od lat 80, aktualnie posiadane klocki, oczywiście zakupione są później, więc pora na coś nowego grającego lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Do tych kolumn potrzebujesz coś dynamicznego z fajnym zasilaczem, może cxa60 da radę ? Niech branża doradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Cześć, biorąc pod uwagę Twoje preferencje, brałbym pod uwagę wzmacniacz Cambridge Audio CXA60. To bardzo dobre połączenie z Sapphire. Uzyskasz w takiej konfiguracji bardzo swobodny, dynamiczny dźwięk. Ewentualnie jako alternatywa spójrz na wyższy model CXA80 oraz najnowszy CXA61. Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonal Napisano 12 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Hmm... duże różnice brzmieniowe są między tymi modelami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Są. Model 80 gra równiej. Nie tak jasno i ja właśnie ten model bym ci polecał do twoich kolumn. Do tego masz bezpieczny transport CD cxc. Zapraszam po wyceny. Podaj mi na PW numer telefonu i zadzwonię z ofertą Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 12 godzin temu, Mariusz Potkowski napisał: Hmm... duże różnice brzmieniowe są między tymi modelami? Tak, są różnice. Poza trochę mocą, ogólnie brzmienie jest równiejsze, lepiej dociążone, mniej nerwowe, szczególnie góra pasma jest bardziej aksamitna. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam do nasz na odsłuchy i wyceny. Mamy obydwa modele dostępne od ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonal Napisano 14 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 (edytowany) Dziękuję za odpowiedzi, nadal myślę, szukam... A coś z Nada może 356BEE a może 338 może 368, lecz to już hybrydy. Edytowano 14 stycznia 2020 przez Mariusz Potkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 Nie hybrydy. Hybryda to układ posiadający lampowy przedwzmacniacz. Do układu z zasilaniem w klasie D. To zupełnie coś innego. Chodzi ci o nada 356? Jeśli tak to jego także można polecić. Jest tańszy od 80tki. Fajne urządzenie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 Jest to trochę chwyt marketing z tą hybrydą, ponieważ jest to wzmacniacz pracujący w klasie D. Nad c356bee to także dobra alternatywą dla Cambridge Audio tylko w chwili obecnej występują problemy z dostępnością tego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts