Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, myślę o wymianie sprzętu. Aktualnie posiadam wzmak Pioneer A6, kolumny Mission m32i i odtwarzacz cd denon dcd590. Z zestawu jestem bardzo zadowolony, ale mam go już ładnych kilka lat i po prostu mi się znudził. Poza tym przydał by się DAC, żeby podłączyć TV. Oczywiście od tego źródła nie oczekuję szału, ma to być po prostu lepszy dźwięk niż z tv. Głównym źródłem pozostanie odtwarzacz cd. Słucham głównie starego rocka progresywnego. Pokój 18mkw. Lubię raczej dźwięk z przewagą niskich tonów i zależy mi żeby były one słyszalne przy mniejszej głośności. Góra oczywiście tez ważna, ale nie kłująca. Na ten moment myślę o wymianie jednego elementu. Budżet 3000zł. Od czego zacząć zmianę i na co ? Interesuje mnie nowy sprzęt.

Napisano

Cześć, 

Jeśli planujesz kupować etapowo to na ten moment zaproponowałbym zmienić kolumny, a następnie wzmacniacz. Napisałeś, że lubisz brzmienie z mocniejszym dołem przy niskich poziomach głośności. Zważywszy na pomieszczenie optymalnym wyborem byłyby Pylon Audio Sapphire 25, które potrafią mocnej uderzyć i charakteryzują się bardzo dobrą szczegółowością. Z Pioneerem powinny zagrać ale można z nich uzyskać znacznie więcej. Alternatywą mogą okazać się także Polk Audio s55e, które charakteryzują się lepszą dynamiką i nieco mocniejszą górą w porównaniu do Pylonów.

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny :)

Napisano

Witaj,

To wymień kolumny. Resztę na razie zostaw. Do 18 metrów możesz spróbować śmiało Heco Aurora700, albo małe wąskie ELAC F5.2 i Tannoy XT6F

Jako mocną alternatywę także polecam wspomniane Polk. To w przypadku jak pierwsze 3 nie podejdą.

Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch i po wyceny.