Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

witam serdecznie panowie jakie jako że nie mam pojecia zbytnio o sprzecie chcialabym zasiegnac informacji na foruma   pokój 18 metrów zastanawiam sie nad zakupem nowego zestawu obecnie posiadam zestaw Pianocraft  RX-E 810 cały orginalny zestaw ale glosniki maja słaby bas a nie mam mjejsca na subwoofer

R-N303D + ELAC Debut 2.0 B5.2

R-N303D +INDIANA NOTE 260X

Edytowano przez vardo1
Napisano

Z tych indian według mnie nie osiągniesz dużego bassu. Ja właśnie dokupuję suba do indiana note 550 a to są większe kolumny. Ja bym nie brał r-n303d. Miałem podobny dylemat przy zakupie i różnica w dźwięku między r-n303d a r-n402d jest ogromna zdecydowałem się na r-n402d ale myślałem już o r-n602d ,ale tam musiałbym inne kolumny brać oczywiście droższe 😜Jak możesz to dołuż kasy albo szukać czegoś innego.

Napisano

Damian dobrze pisze. Rozważ model RN402. Różnica w cenie jest niewielka. A co do głośników, to w cale nie jest przesądzone, że w tych 18m2. nie będzie Ci brakować basu.Trzeba to sprawdzić w Twoich warunkach.

Napisano

Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie yamaha rn602. Różnica między 303 jest ogromna, a w cenie już nie do końca. W 18m2 mógłbyś pomyśleć o Indiana Line Nota 550x, które powinny lepiej sprawdzić w takim pomieszczeniu. Jeśli problem leży po stronie miejsca  to zwróć uwagę na Polk Audio S20e, w których basu nie będzie Ci brakować.

Napisano
15 godzin temu, vardo1 napisał:

witam serdecznie panowie jakie jako że nie mam pojecia zbytnio o sprzecie chcialabym zasiegnac informacji na foruma   pokój 18 metrów zastanawiam sie nad zakupem nowego zestawu obecnie posiadam zestaw Pianocraft  RX-E 810 cały orginalny zestaw ale glosniki maja słaby bas a nie mam mjejsca na subwoofer

Jesli fajny bas to zestawy z kolumnami MISSION QX-2. Moga byc w polaczeniu z PianoCraft (zamiast tych z zestawu) lub amplitunerem stereo.