Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Jako nowy członek forum chciałbym się ze wszystkimi serdecznie przywitać i prosić o wsparcie merytoryczne dotyczące wybory systemu nagłośnienia w salonie, który będę w tym roku remontował. Ze względu na to, że remont będzie generalny to mogę sobie pozwolić na wcześniejsze rozłożenie przewodów i zaplanowanie ułożenia mebli. Salon to prostokąt o wymiarach ok 7.5x 4.5m. Część wypoczynkowo- odsłuchowa znajdować się na połowie. Druga połowa przeznaczona jako część jadalniana. Zastosowanie- 60% filmy, seriale- 40% muzyka. Tu pytanie kieruję do Was droga społeczności- Czy inwestować w Kino domowe czy mimo wszystko lepiej skupić się na zwykłym stereo? Budżet jak wspomniałem w temacie to około 4-5 tysięcy natomiast nie ukrywam, że im mniej tym lepiej( Będę polował na okazje cenowe np na amazon.de). Wstępnie myślałem o zakupie Onkyo t686 + 2x PolkT50+ Polk T30+ 2x Polk T15 + Sub Magnat 302A. Co myślicie o takim zestawie, co byście ewentualnie zmienili lub zaproponowali? Czy macie również jakieś uwagi dotyczące rozłożenia przewodów lub przyszłościowego przygotowania pod coś innego? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Napisano

Przeznaczony budżet pozwoli na zakup niezłego systemu dwukanałowego, natomiast kompletny system kina domowego będzie wiązał się z dosyć dużymi kompromisami. Jeśli jednak będziesz oglądał filmy, moim zdaniem najlepszą opcją będzie na początek zakup amplitunera wielokanałowego oraz dwóch kolumn przednich, w kolejnym etapie dokupisz sobie głośnik centralny, efektowe i subwoofer. Moja propozycja to Onkyo TX-NR686 w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Pearl 27, trochę droższymi, ale lepszymi Pylon Audio Sapphire 25 i Heco Aurora 700.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. W większości przypadków przy wycenie pakietu w naszym salonie możesz liczyć na ceny konkurencyjne do amazon, a masz produkty z polskiej dystrybucji.

Napisano

Moim zdaniem nie daj się przekonać nikomu. To podstawowy błąd.

Powiem Ci tylko fakty. W tej cenie doistaniesz lepsze stereo. Lepiej będzie grało muzykę. Ale nie odda ci to takiej przyjemności kiedy będziesz oglądał Aquaman, Matrixa czy gwiezdne wojny. To Twoj system!

Zastanów się. I daj mi znać. Pomogę dobrać.