tecek Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 Witam. Potrzebuje porady odnośnie zestawu do salonu. Salon 30 m2 do przeznaczony do oglądania filmow, playstation i słuchania muzyki. Moj wstępny wybor to Yamaha MusicCast RX-V485 oraz głośniki Taga Harmony TAV-606 v.3 Liczę na pomoc ekspertów! Odpisz, cytując
Kubad Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 Opowiedz coś więcej o preferencjach muzycznych oraz budżecie pamiętaj że zestaw kina domowego powinien być wyposażony w subwoofer. Odpisz, cytując
tecek Napisano 8 lutego 2020 Autor Napisano 8 lutego 2020 (edytowany) Muzyka z gatunków: Klubowa,trance, hardstyle budzet to tak maksymalnie 3-4 tysiące. Dorzucę za chwilę zdjęcie pokoju Edytowano 8 lutego 2020 przez tecek Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 @tecek Do muzyki stereo, do filmów kino domowe. Jakość czy jakoś? Musisz zdecydować co jest priorytetem. Pozdrawiam Odpisz, cytując
tecek Napisano 8 lutego 2020 Autor Napisano 8 lutego 2020 Ok to priorytetem chyba dla mnie muzyka potem filmy i Playstation Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 (edytowany) @tecek Przykładowy zestaw. Kolumny Dali 850, wzmacniacz Yamaha as700, dac używany Nostromo, chromecast audio. Kolumny i wzmacniacz wypożycz od @Pumpurek. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/sprzet-audio-dla-domu-11?order=dd&bmatch=baseline-cl-eyesa2-dict43-ele-1-3-0205 Dac Nostromo Wolf 1 był ostatnio na olx za około 400 zł. Chromecast audio kup nowy. Przewody : 1. Głośnikowe np cordial 2,5 mm2 OFC za około 8 zł na allegro za metr bieżący. 2 . mini toslink-toslink do chromecasta i 3. 2x RCA-2x RCA (dac-wzmacniacz) 4. Optyczny toslink - toslink lub koaksjalny do połączenia TV z daciem. Musisz sprawdzić jakie gniazda (out) masz w TV. Dobre tanie przewody z Prolinka. Na początku wystarczą. Zamykamy budżet za około 3000. TV podłączasz do daca i chromecasta też do daca. Pozdrawiam PS. Porozmawiaj z @Pumpurek nie kupuj w ciemno. Dac Nostromo to pewniak, chromecast audio też. Nowy dac możesz kupić od producenta. Nowa wersja Wolf 2, to koszt około 900 - 1000 zł. Ale możesz odesłać w terminie 14 dni od dnia zawarcia umowy na odległość. Edytowano 8 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując
tecek Napisano 8 lutego 2020 Autor Napisano 8 lutego 2020 ok a zestaw do kina domowego ? Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 To albo kino albo stereo. W kinie domowym rewelacji nie będzie. Możesz porozmawiać z @Pumpurek by zaproponował set do 3000 zł amplituner kinowy + końcówka mocy + zestaw kolumn. Ja Ci w kinie nie pomogę. Posłuchasz w domu najwyżej odeślesz i zostaniesz przy stereo. Powiedz sprzedawcy jakiej muzyki słuchasz. ***** Ja oglądam filmy w stereo i jest bardzo dobrze. Sam musisz podjąć decyzję. Odpisz, cytując
tecek Napisano 8 lutego 2020 Autor Napisano 8 lutego 2020 Ok rozumiem no dobra mam nadzieję, że @Pumpurek mi coś zaproponuje do 3000-4000 tysięcy złoty! Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 @tecek Poczytaj o akustyce. Zobacz na prawidłowe rozmieszczenie kolumn w stereo i w kinie. https://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts