Johan #1 Napisano 8 lutego 2020 Witam Od kilkunastu dni testuję ( yamaha R-N602) aplikację mconnect jako alternatywę dla MusicCast od Yamahy. Jeśli chodzi o szybkość i funkcjonalność to z pewnością dorównuje, a powiem nawet, że przewyższa Japończykom. Zastanawia mnie jedynie fakt dlaczego nie mogę "zagrać" plików z Tidala o wyższej niż 24 bity 48kHz. Wyświetla mi częstotliwość próbkowania 96 jako oryginał), ale gra plik 48. Może mi ktoś z mądrych głów podpowie i wytłumaczy dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marecki #2 Napisano 9 lutego 2020 Oryginalny plik master 24/96 w Tidalu jest zakodowany za pomocą kodeka MQA do postaci 24/48. Aby przy odtwarzaniu uzyskać z powrotem oryginalny plik 24/96 potrzebny jest dekoder MQA. Może być programowy (USB Audio Player Pro, Audirvana, Roon lub aplikacja Tidala na PC) lub sprzętowy. Wykaz urządzeń z dekoderem MQA tutaj. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Johan #3 Napisano 9 lutego 2020 witam!! dziękuję za wyjaśnienie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach