luk1982 Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 Cześć, obecnie do kolumn Quadral Rhodium 500 - mam podpięty pioneer sx-n30ae. Planuję wymienić wzmacniacz na trochę lepszy. Wstępnie myślałem o: cambridge audio cxa60 NAD C338 Dodatkowe informacje: - źródło dźwięku: tylko serwisu typu tidal, deezer + chromecast (90%), oraz TV (10%) - wcześniej testowałem 2 wzmacniacze od yamahy i kompletnie mi nie podchodzą, - pewnym ograniczeniem jest też głębokość szafki na której będzie stał wzmacniacz - 40 cm (w 40 cm musi się zmieścić sprzęt razem z podpiętymi kablami) Czy wspomniane przeze mnie wzmacniacze to dobry wybór dla tych kolumn? Macie może jakieś inne propozycje w kwocie do 3000 zł? Mogę przekroczyć lekko budżet jeśli faktycznie warto. Chciałbym zawęzić krąg do 2-3 modeli i potem posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Do tych kolumn ani jeden ani drugi. Musisz szukać ciepłego i miekkeigo wzmacniacza. Cyrus One, NAD 356 To z nowych z używek Denon 1500AE, Harman HK 680. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1982 Napisano 10 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Z tego co doczytałem, Cyrus One nie ma DAC, wolałbym coś z wbudowanym DAC. Czy są jakieś inne propozycje? Przemyślałem wszystko i jestem gotów zwiększyć budżet do 4000PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Cyrus one + Cambridge dac100 albo Cyrus one HD. Atoll in80 signature z Cambridge dac100. I jesteś w domu Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 W tej kategorii cenowej znajduje się Audiolab 6000a, który charakteryzuje się rewelacyjnym stosunkiem jakości do brzmienia. Jest to cieplejszy charakter z zachowaniem odpowiedniej dynamiki. Brzmienie jest szczegółowe i mamy świetna prezentacje sceny dźwiękowej. Dodatkowo wzmacniacz posiada wbudowany na prawdę dobrej klasy przetwornik cyfrowo analogowy oraz moduł bluetooth. W takim przypadku załatwiasz wszystko tym wzmacniaczem. Alternatywą może być Vincent sv500 lub Atoll in100 jeśli chciałbyś zwiększyć dynamikę. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts