Petryk5 Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 Witam! Stoję przed zakupem kina domowego i chciałbym się Was poradzić. -Budżet jaki chcę przeznaczyć to do 4tys zł (nie wliczam subwoofera) -Wykorzystanie to oglądanie Netflixa, filmów z płyt/dysku poprzez PS4 50%, gry z PS4 40%, słuchanie muzyki 10% Powierzchnia pomieszczenia w którym będzie kino 28m. Wybrałem sobie taki zestaw: DENON AVR-X2600H + TAGA HARMONY TAV-606v.3 + MAGNAT SUB 302A Czy taki zestaw spełni moje wymagania? A może warto szukać czegoś innego? Może nawet czegoś tańszego? Będę wdzięczny za porady, będzie to mój pierwszy zestaw. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 4-5k to jest absolutne minimum, żeby myśleć o postawieniu podstawowego 5.1, które będzie niosło za sobą jakąś jakość. Wybrany przez Ciebie zestaw jest jednym z polecanych w tym budżecie. Z ampli możesz spojrzeć jeszcze w kierunku Yamaha 685, czy Onkyo 696. Oba mają tą przewagę nad X2600, że mają preout na fronty, gdyby chodziło Ci kiedyś po głowie zastosowanie osobnego wzmacniacza do stereo. Co do kolumn w podobnym budżecie, możesz wziąć jeszcze pod uwagę QQ6500, czy Polk T531 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 Kolega @Markcoxdobrze mówi. Miałem denona, co prawda niższy model bo x1400h ale w kinie nie jest on wulkanem energii. Yamaha czy onkyo to bardzo dobry wybór do KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk5 Napisano 9 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2020 (edytowany) To jeśli głośniki i sub mogłyby zostać, to jaki amplituner byście koledzy polecili, a już widzę. Zaraz sobie to popatrze. edit: Pewnie łyknę YAMAHA 685 + TAGA HARMONY TAV-606v.3 + MAGNAT SUB 302A Edytowano 9 lutego 2020 przez Petryk5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 To dobry system aczkolwiek ja bym stawiam na Yamahe. Zagra z Tagą ciekawiej. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts