Dziki Bil Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Witam. posiadam zestaw pioner SXN30AE z Magnatami shadow 203 chiałabym pod tego pineera dokupic odtwarzac cd . ten pioneer nie ma wyjscia hdmi więc potrzebuje cos z wyjsciem optycznym. myślałem o Odtwarzacz Blu-ray SONY BDP-S3700B no ale właśnie jest problem z podłączeniem bo on nie ma optyka. Możecie doradzić coś za rozsądne pieniędze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 A czy w ogóle posiadasz na tyle duża kolekcje płyt, że chcesz iść w odtwarzacz CD? Może lepiej pomyśleć o streamerze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 (edytowany) Obojętnie jaki odtwarzacz CD podłączysz analogowo pod dowolne wejście liniowe amplitunera. Tylko phono jest zarezerwowane dla gramofonu. Pozostałe bez znaczenia. DVD podłączasz do TV. Edytowano 12 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Bil Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 nie znam się na streamerze zupełnie. na czym to polega? jeśli chodzi o strumieniowanie z spotify czy tidal to jednak opcja tidal hifi jest dośc droga ( 40 zł miesiecznie) a ja włąsciwie mam i tak parę tylko ulubionych płyt które słucham i tak duża biblioteka nie jest mi potrzebna. Chcę coś co mogę podłączyc bezpośrednio pod amplituner . Czy ten powyższy odtwarzacz sony podłącze pod amplituner do słuchania muzyki? ewentualnie SONY BDP-S1700 który ma już wyjscie optyczne, To byłaby dobra opcja? ewnetualnie co innego. To ma służyc zasadniczo do słuchania muzyki , do filmów nie potrzebuje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Czekaj, czekaj. A w tym Twoim amplitunerze nie ma możliwości streamowania ze spotify i Tidala? No i poza wszystkim masz w swoim ampli wejście optyczne więc wystarczy Ci kupić odtwarzacz Blu Ray z wyjściem optycznym, który posłuży jako transport. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Bil Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 mam możliwość streamowania ale jednak tak jak napisałem powyżej spotify i tidal jest rozwiązaniem takim sobie. Taak mam optyka dlatego właśnie pytam o tego soniaszka :SONY BDP-S1700 lub Odtwarzacz Blu-ray SONY BDP-S3700B bez optyka ale chyba wtedy mogą podłączyć rca ? czy tą bedą dobre rozwiązania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 (edytowany) Kup sobie subskrypcje Tidala Master HiFi na allegro. Zapłacisz od 2-6 złotych. W zależności od okresu. Edytowano 12 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Bil Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 hmm opcja kilka kilkanascie razy w roku zmieniania kont w tidal średnio wygodna.... . jednak prosiłbym o skomentowanie tych dwóch soniaszków w opcji podłączenia pod aplituner, lub też zaproponowanie innego sprzetu w podobnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 (edytowany) Ja bym sugerował z wyjściem optycznym. Moim zdaniem DAC w ampli będzie lepszy niż ten w odtwarzaczu Blu Ray. Poza tym przychylam się do sugestki kolegi @1Ender. Na allegro możesz kupić tanio konto hifi Tidal. A zmiana playlist czy ulubionych raz w roku to nie jest aż tak wielka tragedia. Za to muzyki masz całą masę, bez ograniczania się do kilku artystów. Edytowano 12 lutego 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Bil Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 jakby to było raz na roku to super ale czegos takiego nie znalazłem. jedynie https://allegro.pl/oferta/tidal-hifi-master-365-dni-indywidualne-konto-8764217028 . czyli konto co 2 miesiące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Weź sobie na początek na 2-3 miesiące na próbę. Dla testu. Jak będziesz zadowolony to kupisz na dłużej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Nie kumam CD, blu-ray i strimingu to przecież trzy różne rzeczy. O co chodzi? Z czego ty realnie chcesz ta muzykę puścić? Zastanów się i powiedz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts