Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

powolutku składam zestaw stereo. Powolutku z uwagi na rozłożenie kosztów. Niestety.

Mam już CA CXA80 i teraz stoję przed wyborem głosników podłogowych do tej maszyny.

Niestety możliwości odsłuchu na miejscu nie mam a do najbliższego miejsca z taką możliwością daleko.

Proszę o poradę co mógłbym podpiąć pod mój wzmacniacz. budżet do 3000-3500 pln. Pokój otwarty 25 m2, brak ściany tylnej - sprzęt stoi pośrodku pomieszczenia, muzyka - klasyczna,jazz i trochę rocka.

naczytałem się trochęo MA Bronze 6, Tannoy Mercury V4, Dali Zensor 7, Jamo Concert C97.....sam nie wiem 

czy ktoś z Państwa miał do czynienia/ słuchał głośników Cambridge Audio SX-80 ? nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tych kolumnach.

Dziękuję za pomoc

Napisano

Cześć,

Cambridge Audio nie robi jakiś wyjątkowo dobrych kolumn. Powiedział bym że niczym się nie wyróżniają. Eletkronika fajna moim zdaniem bardzo spasuje z HEco Aurora 700/1000, ELAC F6.2 albo Fyne F501.

Zapraszam Cie na odsłuch.

I po wyceny specjalne.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

@torabin

Ależ masz możliwość odsłuchu w domu!! W zakładanym budżecie znajdziesz bogaty wybór u kolegi @Pumpurek . Zadzwoń, napisz, opisz dźwięk jaki szukasz, elektronikę, która, masz, podaj wielkość pomieszczenia i rodzaj muzyki. Kolumny zostaną wysłane. 

https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/kolumny-glosnikowe-stereo-302997?bmatch=baseline-cl-eyesa2-dict43-ele-1-3-0205&order=pd

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender