Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Które zagrają lepiej pod Harmanem 3490? Chodzi o ogólną jakość i bas. Chciałbym usunąć suba z pokoju. 

Jeszcze taka rzecz Jbl używki za 1300 zł, Tagi za tą cenę nowe. Według danych technicznych Jbl od 38hz, Tagi niby od 30hz.

Napisano

Cześć,
To porównywalna jakość i w obu przypadkach powinieneś pozbyć się subwoofera ale nie wiemy jakie dotychczas miałeś kolumny. Taga Harmony zagra nieco szerzej względem JBL więc może być to karta przetargowa. 

Napisano

Mam obecnie kolumny Prism Ht 400 . Budowa kolumny podobna jest nieco do Jbl, natomiast wysokie są jakby "pod kocem", a bas jak z pudełka. Dziwne, bo kolumny są masywne i ciężkie. Nie wiem czy mogę napisać że te prismy to TDL Studio 10 tak samo wyglądają tylko mają inne loga na obudowach.

Napisano (edytowany)

Przyszły mi jeszcze na myśl Stx 360n . Cenowo są ok, natomiast ich wielkość i jakość głośników myślę, że może być słaba. W bloku sąsiedzi zawału by dostali.

Edytowano przez Patryk Wu
Napisano

Jeśli masz ogromne pomieszczenie to Stx może się sprawdzić, w przeciwnym wypadku nie wykorzystasz ich potencjału. Jeśli lubisz czystość brzmienia to w tej kwocie Taga Harmony będzie najsensowniejszym wyborem.