Karkas Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Witam, Po namyśle zdecydowałem się na zakup małego zestawu 5.1 firmy elac. Zastanawiam się nad doborem amplitunera, który dobrze by się zagrał z danym zestawem. Myślałem nad yamahą 485 albo 685, która jest bardziej przyszłościowa. Jednak czy warto do takiego zestawu brać mocniejszy amplituner? Czy może 485 będzie wystarczająca? A może macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje? Ogolnie im taniej tym lepiej, max to 2500zł. Pokój 10m2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 lutego 2020 Moc w tym przypadku nie ma znaczenia, dlatego wystarczy nawet model 485. Natomiast jeśli patrzysz na budżet, to spójrz na Onkyo TX-NR686, to może być bardzo rozsądne rozwiązanie. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Yamaha 685. To bardzo fajne kolumny. I o ile mocowo 485 wystarczy to czuć w ich spadek jakosci. Z kolei Yamaha ma znacznie lepsza kalibrację niż Onkyo. Więc 685 to zdecydowany faworyt. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkas Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Przyznam, że 685 była również moim faworytem. Pozostaje kwestia przewodów. Czy przy takim zestawie warto inwestować w droższe przewody? I jaki przekrój 1,5 czy 2,5mm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Weź sobie 2.5 bo różnica w cenie nie jest kosmiczna. Bardzo fajne kabelki to podstawowy Oehlbach za 12 zł. Ewentualnie procab ls25 za podobną cenę. Qed ma też taki biały nie pamiętam modelu podstawowy całkiem udany model. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkas Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 W takim razie wiem wszystko co chciałem. Dziękuję za rzeczowe porady. Czy mógłbym prosić o wycenę poniższego zestawu? Yamaha rx-v685 Elac starlet 5.1 24 metry przewodu 2x2,5 oehlbach (ten 12 zł za metr) 3 metry przewodu do subwoofera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts