rd168 Napisano 16 lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 lutego 2020 Na komputerze posiadam trochę utworów w formacie flac (około 1 TB)i chcę to przegrać/przenieść na przenośny dysk zewnętrzny o pojemności 2 TB . Dysk chcę kablem USB A/B podpiąć do Marantza NA 7004 i przez niego odtwarzać kawałki do wzmacniacza . Mam dylemat ,czy taka ilość danych nie będzie zamulać Marantza i czy on będzie to odtwarzał /odczytywał? Może trzeba to nagrywać w jakiś specyficzny sposób /katalogować ? Proszę o porady jak to zrobić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 No ten Marantz zamula i z pendriva. Nie wiem czy przeczyta Ci 2 TB dysk. Raczej wątpię. A jeśli już to wczytywanie i zmiana utworów zajmie wieczność. USB nie są mocną domeną Marantzów. Niestety. Ja Ci już tego nie sprawdzę bo go nie mam. Więc Ty nam powiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Właśnie zauważyłem to przy pendrivie na złączu pod Ipoda ,strasznie długo wczytywał 2 płyty .Myślałem , że na USB B będzie lepiej.Czekam na kabel pod B . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 nie, to nic nie da. ja kiedyś jak prezentowałem Marantza to miałem po prostu USB z 16 kanałkami na nim i już momentami mialem go dość. 2 TB to o 1,9TB za dużo dla niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 20 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 Miałeś rację nie ,,łyka" dysku -trzeba myśleć o czymś innym .Co polecacie do odtwarzania takiego dysku z wykorzystaniem Marantza NA 7004 ,ma w sobie dac jak czytałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 20 lutego 2020 Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 https://botland.com.pl/pl/moduly-i-zestawy-raspberry-pi-4b/15065-zestaw-z-raspberry-pi-4b-wifi-2gb-ram-oficjalne-akcesoria.html , po usb. Albo malinka 3 z jakimś hatem, wtedy w zależności od hata spdix, coax , usb albo rca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 20 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 3 godziny temu, mkk napisał: https://botland.com.pl/pl/moduly-i-zestawy-raspberry-pi-4b/15065-zestaw-z-raspberry-pi-4b-wifi-2gb-ram-oficjalne-akcesoria.html , po usb. Albo malinka 3 z jakimś hatem, wtedy w zależności od hata spdix, coax , usb albo rca Laik w dziedzinie elektroniki ,komputerów jest w stanie sobie z tym poradzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Tez polecam maline i odpowiem Ci nie. dobrze by bylo gdyby Ci to ktoś postawił. Ale warto zaprosić kogoś na butelkę. Bo jak już ustawisz to magia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts