ostrich92 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Cześć! Jestem w trakcie kompletowania zestawu stereo. W chwili obecnej mam już zakupiony gramofon Pro-ject Primary E Phono z wbudowanym przedwzmacniaczem. Oprócz słuchania płyt winylowych zależy mi na możliwości bezprzewodowego przesyłania muzyki na urządzenie oraz na wejściu optycznym w celu podłączenia telewizora ( jest to jedyne wyjście audio w TV), kolumny muszą być podstawkowe. Na kolumny oraz amplituner mam do wydania do 3000zł. Obecnie najmocniej rozważam kolumny Dali Zensor 3, amplituner Onkyo TX-8220. Metraż pomieszczenia ok 25m2. Co myślicie o takim zestawie? Jakie inne kombinacje polecacie? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Cześć, Widzę, że zacząłeś od źródła i teraz przydałoby się zakupić resztę toru. Jeśli cenisz sobie analogowe brzmienie to pomyśl nad Denon pma600ne + Indiana Line tesi 261 + yamaha wxad10. Zestaw onkyo 8220 + dali Oberon 3 to także dobry kierunek i jest to spokojniejsze brzmienie. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny lub umówienia się na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Moim zdaniem w tym pomieszczeniu lepiej się sprawdza podlogowki. I tak albo tańsze a lepszy wzmak jak indiana linę nota 550x z Pioneer a40 Albo melodika bl40mkIII z pioneerem a30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts