Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam , jestem nowy na forum i prosze o pomoc. Moje kolumny tannoy dc6t se,  grają  aktualnie  z marantz  pm 8005 . Poszukujje nowego brzmienia. Myślę o chińskiej lampie Yaqin mc 13s . Czy wedlug was bedzie to dobre połączenie.  Prosze o opinie , lub propozycje innej lampy w podobnej cenie . Z góry  dziękuję. 

Napisano

Cześć, tak to dość wydajna lampką więc do DC6T pasuje. Ale nie będzie to przeskok do góry jedynie w bok. Moim zdaniem z Marantzem PM8005 zagra to po prostu lepiej.

Wymiana dla samej wymiany i chęci zmiany dźwięku. Pozdrawiam

Napisano

Cześć,

Jeśli chciałbyś poprawić brzmienie to zdecydowanie lepszym wyborem byłby yaqin ms30l, który jest dokładniejszy i nie zawęża tak sceny dźwiękowej.

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Napisano

Nie mam zamiaru pozbywac się  Marantza , jego brzmienie jest super  ,chociaż trochę  mi brakuje miękkiego  basu. Nie wiem czy to problem kolumn czy wzmacniacza . Chcialbym rozbudować  system o lampę i używać  na zmianę.   Nie mam doswiadczenia z lampami , podobno bas z nich jest super.  Moj poprzedni zestaw to tannoy merkury  7,4 z Denon Pma 720 ae tam bas ,jak dla mnie  byl świetny  . Dodam ze mnie  jestem audiofilem i słucham  przeróżnych  gatunków  muzyki. .Powiedzcie mi jeszcze jedno  jak z awaryjnoscia MS 30l. Pozdrawiam.