Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej
Chciałbym kupić zestaw stereo do odsłuchu muzyki. Głównie "jako lecące coś w tle". Słucham głównie muzyki klasycznej, jazz, blues, czasami elektronicznej.

Budżet jaki chciałbym wydać na zestaw to 1500 zł. Jednak w uzasadnionym przypadku mogę go zwiększyć do 2000 zł.

Co wybrać?
Interesuje mnie sprzęt z obsługą Wifi, Bluetooth, wsparciem dla Spotify (bezpośredniego, nie przez BT ze smartfona).

Wstępnie wybrałem:
- Onkyo CS-N575D (tutaj plus za wbudowanego Chromecasta)
- Yamaha Pianocraft MCR-N470D

Co byście mogli polecić?

Napisano

Witaj

Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Bo prawdę mówiąc jesteś skazany na taką stacyjkę. Twoje oczekiwania względem sprzętu a ceny są dość wysokie. Zapewne chciałbyś żeby to jesczze jako tako grało. Jeżeli pomieszczenie jest do 12-15 metrów to możesz iść w tą Yamahę. Jeśli nie to musisz szukać używanego sprzętu. Onkyo 8250/Yamaha rn602 i do tego używanych kolumn jak tannoy M2. Mission m32i czy magnat quantum 503/673

Pozdrawiam 

• 2 months later...
Napisano

O, to ja się nieśmiało podłączę, bo od kilku dni szukam podobnego sprzętu w podobnym zakresie cenowym. 

Również mały pokój, małe fundusze a duże wymagania. Przede wszystkim wifi (do stałego odtwarzania radia internetowego), przyzwoity dźwięk (uniwersalny- od progresywnego rocka przez hard rock, jazz do klasyki), miło by było, gdyby dało się podłączyć pod TV a jakby jeszcze miał odtwarzacz CD to może bym zaczęła słuchac swojej płytoteki.

Też myślę nad Yamaha Pianocraft MCR-N470D. Czy może lepiej YAMAHA R-N303D + Pure Acoustics NOVA 6 i ewentualnie rozszerzyć? 

Nie znam się kompletnie, dlatego przepraszam, jeśli głupoty piszę, ale mam mętlik w głowie. Myślałam, żeby osobno kupić amplituner i głośniki, ale wychodzi na to, że przy składaniu sprzętu jednak musiałabym wyprzedać pół mieszkania (byłby plus- mniej mebli-lepsza akustyka) i lepiej jednak wziąć miniwieżę, która śpiewa i tańczy?

Acha, i na liście moich priorytetów przyjemny dźwięk jest wyżej niż bas, którego wszyscy sąsiedzi będą zazdrościć ;)