Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć!

Proszę Was o pomoc w wyborze wzmacniacza. Mam kilka typów ale nie mogę się zdecydować.

Szukam wzmacniacza który miałby następujące cechy:

- Wejście dla gramofonu

- Przetwornik A/C z co najmniej jednym wejściem światłowodowym i kaoksjalnym

- Moc wystarczająca dla słuchania muzyki w pokoju o powierzchni ok 25 M2

- O w miarę uniwersalnym brzmieniu ponieważ słucham różnej muzyki

- Cena do 2500 zł

- Najlepiej sprzęt używany ale nie starszy niż 5 lat

Moje typy:

- DENON PMA-800NE

- Marantz PM 7005

- NAD 356 bbe + DAC

- Onkio A 9010

Niestety żadnego z nich nie słuchałem a przy wyborze sugerowałem się recenzjami w internecie.

Może sami coś polecicie?

Pomożecie? :)

Napisano

Witam.Proponuję jednak udać się na odsłuch do branży.Będziesz miał porównanie i orientacje jakiego dżwięku szukasz.Nad c356bee zdecydowanie polecam ale będziesz musiał dokupić dac i przystawkę do gramofonu.Sam nie dawno kompletowałem system i mój wybór padł na Yamahe AS701.Akurat ten klocek ma wszystko czego potrzebujesz i zmieścisz się zakładanej kwocie.To jest tylko moje zdanie i akurat mi dżwięk yamahy odpowiadał choć nad c356 też mi się podobał.Tak jak wspomniałem tylko po przez odsłuchy wybierzesz sprzęt dobrze.Opisy i recenzje to jedno a własny słuch to własny słuch.Życze udanego wyboru.

Napisano

Yamaha as701 jako jedno urządzenie to najlepszy kierunek. Jeśli jesteś w stanie rozdzielić zestaw to polecam nad c326bee + Topping d50s lub Nad c356+ Cambridge Audio DAC Magic 100. 

Zapraszamy na odsłuch w naszym salonie i do kontaktu w sprawie wyceny