czehoo Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Cześć! Proszę Was o pomoc w wyborze wzmacniacza. Mam kilka typów ale nie mogę się zdecydować. Szukam wzmacniacza który miałby następujące cechy: - Wejście dla gramofonu - Przetwornik A/C z co najmniej jednym wejściem światłowodowym i kaoksjalnym - Moc wystarczająca dla słuchania muzyki w pokoju o powierzchni ok 25 M2 - O w miarę uniwersalnym brzmieniu ponieważ słucham różnej muzyki - Cena do 2500 zł - Najlepiej sprzęt używany ale nie starszy niż 5 lat Moje typy: - DENON PMA-800NE - Marantz PM 7005 - NAD 356 bbe + DAC - Onkio A 9010 Niestety żadnego z nich nie słuchałem a przy wyborze sugerowałem się recenzjami w internecie. Może sami coś polecicie? Pomożecie? :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Witam.Proponuję jednak udać się na odsłuch do branży.Będziesz miał porównanie i orientacje jakiego dżwięku szukasz.Nad c356bee zdecydowanie polecam ale będziesz musiał dokupić dac i przystawkę do gramofonu.Sam nie dawno kompletowałem system i mój wybór padł na Yamahe AS701.Akurat ten klocek ma wszystko czego potrzebujesz i zmieścisz się zakładanej kwocie.To jest tylko moje zdanie i akurat mi dżwięk yamahy odpowiadał choć nad c356 też mi się podobał.Tak jak wspomniałem tylko po przez odsłuchy wybierzesz sprzęt dobrze.Opisy i recenzje to jedno a własny słuch to własny słuch.Życze udanego wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Cambridge Audio CXA60Yamaha A-S701NAD C338ARCAM SA10Pioneer A70Dodał bym Denon pma-1520ae, tylko że brak USB czy optyka ale dual-mono robi swoje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czehoo Napisano 28 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Dzięki za rady! Jeszcze w tym tygodniu wybiorę się na odsłuch 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Dan 356 + dac i pozamiatane. A jak w jednym to Yamaha as701. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Yamaha as701 jako jedno urządzenie to najlepszy kierunek. Jeśli jesteś w stanie rozdzielić zestaw to polecam nad c326bee + Topping d50s lub Nad c356+ Cambridge Audio DAC Magic 100. Zapraszamy na odsłuch w naszym salonie i do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts