Robert Lee Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Witam . Posiadam amplituner Onkyo TX-NR696 . Kolumny Klipsch RB 61 grające w stereo z Teac 500. Pokój 24 metry kwadratowe. Budując zestaw kina domowego chciałem użyć tych kolumn jako frontów. Czytając rózne artykuły i porady natrafiłem na stwierdzenie , że kolumny frontowe i kolumna centralna powinny być tej samej firmy i tej samej serii. Niestety to już nie produkowany model i ciężko dostać pozostałe kolumny.Mam pytanie do obeznanych w temacie kolegów czy można coś sensownego dobrać do tych kolumn które posiadam. Zastanawiałem się też nad kolumnami podłogowymi np. zestaw Monitor Audio 200 wraz z pozostałymi kolumnami z tej serii. Jednocześnie mam obawy żeby ewentualnie nowy zestaw nie był za głośny jak na pokój 24 m w bloku. Teraz Klipsch na 30 % mocy zapewnia dostateczną głośność. Zależy mi na czystosci dzwięku , a nie na przesywaniu szklanek w regale sąsiada. Muzyka jakiej słucham to heavy metal. Proszę doświadczonych kolegów o pomoc. Pozdrawiam Robert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Do klipscha centralny to obecnie 404C. REWELACJA model! A co do Monitor Audio 200 to o który modelu myślałeś? Monitor, Bronze czy Silver ?:) Będa tyły 240S? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Pozostaw swoje kolumny Klipsch i dokup pozostałe kolumny marki Klipsch. To będzie najlepsze rozwiązanie. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Lee Napisano 4 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Witam!!! Chodziło mi o Monitor Audio Monitor 200 + 50 + C150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 4 godziny temu, Robert Lee napisał: Witam!!! Chodziło mi o Monitor Audio Monitor 200 + 50 + C150 Zostaw Klipsch, to lepszy zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2020 Udostępnij Napisano 5 marca 2020 tez tak stawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts