Finalfen Napisano 29 marca 2020 Autor Napisano 29 marca 2020 @mkk no czytałem, napisałeś: "Ten TV ma wyjście słuchawkowe , więc od biedy kabel jack - rca" Stąd chciałem się upewnić że JACK - 2xRCA jest ok natomiast myślałem że DAC tutaj jest opcjonalny Czyli jednak muszę mieć i DAC i kabel RCA ? Odpisz, cytując
mkk Napisano 29 marca 2020 Napisano 29 marca 2020 Nie musisz mieć daca. Tylko wpiąć się w wyjście słuchawkowe a RCA do line in (w wieży) . Wyjście słuchawkowe masz z boku tv a nie z tyłu . Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 29 marca 2020 Napisano 29 marca 2020 To chyba oczywiste że rodzaj złącz zależy od tego co z czym łączysz. Jakie masz złącza po jednej i drugiej stronie w urządzeniach. Jeśli podłączasz DAC kablem optycznym do TV, to po obu stronach będą wtyczki optyczne takie jakie gniazda są w TV i DAC-u. Aby ten DAC podłączyć do wieży, musisz mieć tak samo po obu stronach pasujące wtyczki na kablach. Dla przykładu FiiO Taishan ma 2 rodzaje gniazd wyjściowych. Jedne to para RCA a drugie wyjście to gniazdo jack 3,5 mm. Więc kable musza być w taki sposób zakończone. Z drugiej strony musza mieć wtyczki pasujące do wieży. Odpisz, cytując
Finalfen Napisano 30 marca 2020 Autor Napisano 30 marca 2020 Cóż jak pokazuje powyższa sytuacja jestem ślepy. Oglądając chyba 6 krotnie gniazda w TV ani razu nie zauważyłem słuchawkowego z boku :) Odpisz, cytując
Finalfen Napisano 30 marca 2020 Autor Napisano 30 marca 2020 no tak dziurki zawsze wszystko zmieniają ;] Odpisz, cytując
S4Home Napisano 31 marca 2020 Napisano 31 marca 2020 8 godzin temu, Finalfen napisał: no tak dziurki zawsze wszystko zmieniają ;] no ale żeby przeoczyć tą szukaną ? :P:P:P:P Odpisz, cytując
Recommended Posts