Finalfen Napisano 29 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2020 @mkk no czytałem, napisałeś: "Ten TV ma wyjście słuchawkowe , więc od biedy kabel jack - rca" Stąd chciałem się upewnić że JACK - 2xRCA jest ok natomiast myślałem że DAC tutaj jest opcjonalny Czyli jednak muszę mieć i DAC i kabel RCA ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 marca 2020 Udostępnij Napisano 29 marca 2020 Nie musisz mieć daca. Tylko wpiąć się w wyjście słuchawkowe a RCA do line in (w wieży) . Wyjście słuchawkowe masz z boku tv a nie z tyłu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 marca 2020 Udostępnij Napisano 29 marca 2020 To chyba oczywiste że rodzaj złącz zależy od tego co z czym łączysz. Jakie masz złącza po jednej i drugiej stronie w urządzeniach. Jeśli podłączasz DAC kablem optycznym do TV, to po obu stronach będą wtyczki optyczne takie jakie gniazda są w TV i DAC-u. Aby ten DAC podłączyć do wieży, musisz mieć tak samo po obu stronach pasujące wtyczki na kablach. Dla przykładu FiiO Taishan ma 2 rodzaje gniazd wyjściowych. Jedne to para RCA a drugie wyjście to gniazdo jack 3,5 mm. Więc kable musza być w taki sposób zakończone. Z drugiej strony musza mieć wtyczki pasujące do wieży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finalfen Napisano 30 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Cóż jak pokazuje powyższa sytuacja jestem ślepy. Oglądając chyba 6 krotnie gniazda w TV ani razu nie zauważyłem słuchawkowego z boku :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Bo to mała dziurka jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finalfen Napisano 30 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2020 no tak dziurki zawsze wszystko zmieniają ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 8 godzin temu, Finalfen napisał: no tak dziurki zawsze wszystko zmieniają ;] no ale żeby przeoczyć tą szukaną ? :P:P:P:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts