Joey_17 Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Witajcie. Mam nadzieję, że nie naruszam tematem postanowień regulaminu forum. Chciałbym zapytać o radę w kwestii dziwnego zachowania głośników Microlab Solo 6c. Mam je już od kilku lat, grały bez zarzutu podpięte pod DAC FiiO i laptopa. Wczoraj jednak zauważyłem, ze przy wyższej głośności jedna z kolumn zaczęła szumieć/brzęczeć/membrana drga, tak jakby dźwięk był przewalony/przesterowany. Sprawdzałem odtwarzając kilka ścieżek z płyt cd oraz plików FLAC, więc to z pewnością nie wina samych utworów. Wiem, że to dość ogólny symptom, chciałbym jednak podpytać, czy waszym zdaniem to jakieś uszkodzenie sprzętu, czy może przyczynę da się jednak wyeliminować - i jak mógłbym to sprawdzić. Z góry dzięki za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Chyba była już kiedyś o tym rozmowa. Czy wcześniej słuchałeś głośno? Możliwe że coś uszkodziłes? Jeśli jedna kolumna tak gra a druga nie no to serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Najprawdopodobniej uszkodzeniu uległ przetwornik i pozostaje niestety wyłącznie serwis. Czy membrana podczas pukania palcem wydaje dziwny dźwięk? Jeśli tak to pewnie karkas odkleił się od cewki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts