Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No myślałem początkowo o zensor 7 + pm6006. Na chwilę obecną można dostać 7 za tyle samo co 5.

Zależy mi na uniwersalności najbardziej ze względu na bardzo różną muzykę i TV. Np. spotkałem się z opiniami, że pm6006 i zensory to ciepła klucha i nie nadaje się ten zestaw do rock'a/metalu.

Napisano

Do 3tys to Heco Aurora700 lub Melodika BL40 MK3 ale to same kolumny. Ja bym wolał Denon pma1520ae lub pma1510ae z używanych lub Cambridge Audio Azur 651W czy
NAD C338 lub ONKYO A-9150.
Marantz + Dali to udane połączenie do spokojnej muzyki, na bank nie do rapu czy hiphopu.

Napisano
Czyli heco czy melodika byłyby lepsze niż zensor 7?
W tych melodikach nie siedzą jakieś chińskie głośniki? 
I tak i nie, bo to wszytko zależy kto jaki dźwiek lubi, a każde ucho inaczej słyszy. Mi Dali się kiedyś podobały ale jednak po czasie brakowało basu i "pazura" w muzyce. Heco vs Melodika vs Dali to każda kolumna inaczej zagra. Też zależy dużo od wzmacniacza.
Szczerze to umów się w jakimś salonie na odsłuch, nie kupuj nic na siłę, ani po przeczytanych postach. Idź do salonu, wybierz wzmacniacz który najbardziej Tobie się spodoba pod względem wizualnym i technicznym ale pamiętaj im więcej mocy tym lepiej bo jej nigdy nie jest mało i dobrze aby to było analogowe brzmienie a nie cyfrowe, dual-mono lub triodowy wzmacniacz i do niego kolumny wybieraj, sam usłyszysz kiedy jest ok a kiedy nie.
Chyba nie kupisz kolumn gdy ktoś powie "Dali ma mało basu, a Melodika dużo ale za to góra ale za to Heco jest uniwersalne i basu ma w sam raz?!" Tu nie o to chodzi. Branża tu na forum dobrze doradza, daj jak najwięcej info a dostaniesz to co chcesz i testy a nie zakup w ciemno.
Napisano

Tak chińskie. Zensory też są chińskie

Dopiero wyższe linie są duńskie.

Widzę zę bardzo dużo czytasz i stąd czerpiesz wiedze. Fajnie ale pamiętaj że to w pewnym momencie zamyka Ci oczy. Widać to.

Posłuchaj Melodiki, Heco i Dali. Zobaczysz.

Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch. Mamy je.

Napisano
23 godziny temu, Rbkt666 napisał:

No myślałem początkowo o zensor 7 + pm6006. Na chwilę obecną można dostać 7 za tyle samo co 5.

Zależy mi na uniwersalności najbardziej ze względu na bardzo różną muzykę i TV. Np. spotkałem się z opiniami, że pm6006 i zensory to ciepła klucha i nie nadaje się ten zestaw do rock'a/metalu.

W tym polaczeniu bedzie duzo basu, ale wysokich tonow rowniez i moga meczyc. Musisz wiedziec, ze kolumny Dali nie sa kolumnami szybkimi i moze dlatego taka opinia.